A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Betört tű eltávolítása és mikroszkópos gyökérkezelés mikroszkópos fogászaton

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Gyökérkezelés során a fogorvos a fogban lévő csatornák kitisztítását végzi el, vékony műszerekkel. Ekkor sajnos előfordulhat, hogy a kezeléshez használt, rendkívül vékony gyökérkezelő eszköz, úgynevezett tű eltörik kezelés közben. Emiatt a tű által eltorlaszolt csatornarész elérhetetlen marad és azt nem tudjuk fertőtleníteni. Így a gyökércsúcson lévő gyulladást sem tudjuk meggyógyítani.

A betört tűt ilyenkor a fogorvos igyekszik eltávolítani, de ezzel sok idő megy el és a túl nagy üregek kialakításával veszélyeztetheti a fog további sorsát.

Gyökérkezelés specialista Budapesten, a Corvin közben – betört tű esetén is

Mivel mikroszkóp segítségével könnyebben lelátunk a gyökércsatornák mélyére, könnyebben azonosítjuk a betört tűdarabot, elég sokkal kisebb üregeket kialakítanunk és így kevesebb ép foganyagot áldozunk fel.
Így kisebb a fogeltávolítás kockázata.

Rendelőnk ezekre a nehéz esetekre is specializálódott, gép-és műszerparkunk a legmodernebb, magas minőségű eszközökkel felszerelt, ezért ilyen esetekben külsős fogorvos kollégák is sokszor kérik segítségünket.

Sok páciens azzal fordul hozzánk, hogy távolítsuk el a betört tűt, az alábbi eset is egy ilyenre példa.

Kiindulási helyzet:

A röntgenfelvételen fehérrel jól látszik a gyökércsatornába betört tű, ami eltorlaszolja az alatta lévő, fertőzőtt gyökércsatornát.

Mikroszkóp segítségével megvizsgáltuk a területet, és kíméletesen feltártuk azt. Készítettünk a kiszedett tűről egy fotót, melyen sokszoros nagyításban szépen lehet látni a tűvéget.

A fog gyökércsatornájába betört tű mikroszkópos nagyításban

A mikroszkóp nagy segítséget jelentett abban, hogy felnagyította a kezelt területet és felesleges ép foganyag feláldozása nélkül, könnyebben el tudtuk távolítani a tűt. Nagyítás nélkül az indokolatlan irányú és mélységű fúrás a foggyökér kilyukasztásához vezethet, mely esetén a fogat ki kell húzni.

Hagyományos fényképezőgéppel lefotóztuk a kérdéses tárgyat: ilyen apró tűt kerestünk a gyökércsatornában:

Fog gyökércsatornába betört tű eltávolítás után

Betört tű eltávolítás után mikroszkópos gyökérkezelés

Ezt követően a Gombosdentben alkalmazott nemzetközi gyökérkezelési protokoll szerint mikroszkópos gyökérkezelést végeztünk. A kezelés sikeresen megóvja a páciens fogát az eltávolítástól.

A kezelés végén kontroll röntgenfelvételt készítettünk, melyen látszik, hogy az elkészült gyökértömés szépen végig ér a gyökércsatornán és sokáig nem okoz majd kellemetlenséget a páciensnek.

Innentől kezdve az adott fogat a megfelelő otthoni fogápolás mellett a rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálat és a félévenkénti dentálhigiéniai kezelés segít megóvni.

Betört a tű? Önnek is szüksége van segítségre?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram