A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Gyermek fogszabályozás egészen pici korban?

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

A kisgyermekes szülők általában nagy érdeklődéssel, odaadással kísérik gyermekük fejlődését. Ez óriási jelentőségű az esetleges nyelési, légzési, rágási-harapási rendellenességek későbbi megelőzésében!

Emellett fontos kiemelnünk, hogy abban az esetben, ha minél korábban, minél fiatalabb korban fedezünk fel egy eltérést, problémát, annál egyszerűbb orvosolni azt.

Az alábbiakban arról szeretnénk tájékoztatást nyújtani, hogy milyen esetekben lehet szükség kisgyermekkori fogszabályozásra, és ehhez milyen eszköz áll rendelkezésünkre.

Mikor lehet szükség kisgyermekkori fogszabályozásra?

 • Túlságosan erős nyelvfék esetén
 • Szájlégzéskor
 • Cumizás, ujjszopás miatt kialakult állkapocs eltérés: pl. előre álló fogak esetén
 • Nyelvlökéses nyelés során
 • Ha szemmel láthatóan is túl keskeny a felső állcsont
 • Kisebb állkapocs esetén
 • Torlódottan nőtt tejfogak esetén
 • Amennyiben a tejfogak között túlságosan nagy rés van
 • Ha hosszú ideig hiányzik a gyermek egyik foga
 • Amennyiben összezárt fogak esetén az alsó ás felső állcsont között nagy rés van
 • Miután kisgyereke beütötte a fogát és most úgy érzi, hogy nem jó helyen nő a fog

Mikor érdemes ellátogatni a gyermekkel fogszabályozó szakorvoshoz?

A fent leírtak vizsgálatával kapcsolatban 4, ha eltérés látható, abban az esetben minél korábban érdemes elhozni a kicsit fogszabályozás konzultációra. Ez segít abban, hogy az állcsont, a fogak fejlődéséről minél korábban képet kaphassunk és szükség esetén megtegyük az első lépéseket az eltérés javításának érdekében.

A diagnózist minél előbb érdemes felállítani, mert eltérés esetén a kezelés annál előbb megkezdhető. Ezzel az állcsont növekedést kedvezően befolyásolhatjuk és később a foghúzásos fogszabályozás valószínűleg elkerülhető!

Hogyan segíthetünk? Kisgyermekkori fogszabályozás myofunkcionális trainerrel

Jól bevált, baba-gyermekbarát kezelési megoldás a myofunkcionális trainer alkalmazása. A trainer egy puha, kényelmes, előregyártott, több méretben létező készülék. A különböző eltérések korrigálására több típussal rendelkezik.

A későbbi komolyabb eltéréseket megelőzhetjük vele. A készülék alapvető feladata az izomegyensúly helyreállítása, ami több okból kifolyólag is sérülhetett előzőleg. Például cumizás, ujjszopás, lenőtt nyelv, gyakori felső légúti megbetegedés miatt kialakult szájlégzés.

A trainerek a saját izomerő hasznosításával terelik a harapást, légzést, nyelést a kiegyensúlyozott állapotba, megelőzve ezzel a negatív berögződéseket, negatív következményeket.

Az eszközt naponta pár órát kell hordani úgy, hogy abból 1 óra aktív gyakorlás legyen, plusz az éjszakai viselet. Egyes esetekben szükség van fül-orr-gégész vagy logopédus közreműködésére.

Szeretné tudni, hogy gyermeke fogászati fejlődése kiegyensúlyozottan történik?

Érdemes szem előtt tartani, hogy minél hamarabb felfedezzük az eltérést, annál könnyebben korrigálhatjuk, Ön pedig időt és energiát takaríthat meg. Minél korábbi szakaszban kezeljük az elváltozást, annál gyorsabb és egyszerűbb a helyreállítás! Szeretettel várjuk Önt és gyermekét első konzultációra!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram