A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Fémmentes koronák: cirkonkerámia korona vagy préskerámia vázzal, porcelán leplezéssel!

Korona készítése

Korona készítésekor a fog már oly mértékben károsodott, hogy töméssel, vagy betéttel a hiányzó részeket már nem lehet pótolni. A fogat kb 1.5mm mélységben körbe kell csiszolnunk, és a magasságából is legalább ennyit el kell vennünk. A csonkról történt lenyomatvétel után a preparált fogra ideiglenes műanyag koronát készítünk, amellyel nyugodtan étkezhet, mosolyoghat, amíg a végleges fogpótlás el nem készül.

Rendelőnkben a korona vagy híd lenyomatvétele digitális okoslenyomattal is készülhet. A nagy kiterjedésű fogpótlások készítése gnatológiai mérések után, egyéni szempontok figyelembe vételével történik!

A korona szerkezetileg két részből áll:
A váz a lecsiszolt csonkra sapkaszerűen pontosan illeszkedő "gyűszű", mely anyaga szerint készülhet: aranyból, nikkelmentes fémből, porcelánból, vagy cirkóniumból.
Erre a vázra a technikus porcelánból fogformát épít fel, azaz elkészíti a leplezést. Ez a porcelán réteg határozza meg a korona színét és formáját.

Híd készítése

Bizonyos számú és helyzetű fogak hiányakor két vagy több fog lecsiszolásával készíthetünk fix (beragasztott) fogpótlást, azaz hidat. Híd pótolhat egy hiányzó fogat három taggal, de pótolhatja a teljes alsó vagy felső fogazatot is akár 14-16 taggal is. Természetesen a preparált fogakon rögzítve ez esetben is ideiglenes fogpótlást (hidat) készítünk arra az időre, míg a végleges híd elkészül.

A híd is két szerkezeti részből áll: váz és leplezés.
A váz pontosan illeszkedik a lecsiszolt fogakra, és összeköti azokat. Anyaga lehet: arany, nikkelmentes fém, porcelán, vagy cirkónium.
A váz leplezése itt is porcelán, mely a lecsiszolt és a hiányzó fogak alakját, színét valósághűen utánozza.

ESETBEMUTATÁS: Mi rejtőzhet a régi fémkerámia korona alatt? – Esetbemutatás előtte-utána képekkel

Fogpótlások, korona, híd iránt érdeklődik?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.