A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Komplex fogfehérítés 2 az 1-ben - rendelői fogfehérítés otthoni kezeléssel kiegészítve

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Szeretné, hogy fogai akár 6-10 árnyalattal világosabbak legyenek és ez a fehérség a lehető legtovább fenntartható legyen?

Fogfehérítésen gondolkodik? Rendelőnkben minden egyes rendelői fogfehérítést otthoni kezeléssel kiegészítve végzünk – az eredmény: tartós és hosszú évekig ragyogóan fehér mosoly!

Mit érdemes tudni a rendelői fogfehérítésről?

A fogfehérítést rendelőnkben fogorvos vagy dentálhigiénikus kolléga végzi. 

Ügyelnünk kell arra, hogy a fehérítés előtt páciensünk fogai tiszták legyenek, valamint ínye egészséges legyen. A kezelést alaposan megtisztított fogazaton végezzük, ezért előtte szájhigiéniai kezelést: fogkőeltávolítást, fogköztisztítást és polírozást végzünk. A fogakról eltávolítjuk a lepedéket, a fogkövet és az elszíneződéseket annak érdekében, hogy a fogfehérítő anyag működését semmilyen tényező ne gátolja.

A rendelői fogfehérítés összességében körülbelül két órát vesz igénybe.

Érdemes számolni azzal, hogy a nem fog eredetű, idegen anyag (pl. tömés, korona) színe nem fog változni a kezelés során, így a kezelési terv készítésekor el kell gondolkozni a látható területen lévő tömések, koronák, betétek esetlegesen később felmerülő cseréjéről. Másrészről a látható területen lévő tömésekkoronákbetétek cseréjét ajánlott a fogfehérítés után elvégezni, hogy az újonnan elkészült restaurációk színét az új, világosabb fogszínhez választhassuk meg.

Tipp: otthonival kiegészített fogfehérítés

 • rendelői fogfehérítés
 • otthoni fogfehérítő sín
 • otthoni fogfehérítő anyag

A rendelői fogfehérítés biztonságos eljárás, szakember felügyelete mellett történik. A páciens kiindulási fogszínét fényképek segítségével rögzítjük, nyálkahártyáját lefedjük, és fogait izoláljuk. A fogfehérítő zselé felvitele után fogfehérítő lámpával kezdjük meg a fehérítést. A kezelés időtartama kb 1-1,5 óra, mindössze egyetlen alkalommal. A várható eredmény: 6-10 árnyalatnyi világosodás, mely természetesen függ fogai szerkezetétől.

Az otthon elvégzett fogfehérítés lehet önálló beavatkozás is, de a Gombosdentnél a rendelői fogfehérítést kiegészíthetjük az otthoni fogfehérítéssel. Ilyenkor az alsó és felső fogazatról veszünk egy-egy lenyomatot, majd a fogtechnikus elkészíti a fogak gipszmodelljét. Erre a mintára készül el mélyhúzással a saját fogaira pontosan illeszkedő, egyéni fogfehérítő: puha műanyag sín. Ebbe a sínbe kell páciensünknek a fogfehérítő zselét otthon behelyezni, majd szabadidejében (ált. éjszaka) az alsó és felső fogakra illesztve 7-10 napig hordani. A várható eredmény: további 3-4 árnyalatnyi világosodás (mely természetesen ez esetben is függ a fogak szerkezetétől), valamint első és hátsó fogainak külső és belső felszíne egyaránt kifehéredik.

Mitől függ a fogfehérítés eredménye?

 • életmód
 • fogak szerkezete
 • fogak állapota
 • szájhigiénia
 • dohányzás

Motiváció a dohányzásról való leszokáshoz: komplex fogfehérítés, előtte-utána képekkel...

Kinek nem ajánljuk a fogfehérítést?

A fogfehérítés egészségre ártalmatlan beavatkozás, azonban biztonsági okokból nem ajánljuk:

 • várandós kismamáknak
 • szoptató édesanyáknak
 • és 18 alatti pácienseinknek

Tudnivalók, teendők a fogfehérítés után:

 • A kezelést követő egy-két napig a fogak érzékenyek lehetnek, ennek enyhítésére páciensünknek érzékenység csökkentő anyagot adunk.
 • A fogínyen esetlegesen megjelenhetnek fehérebb foltok, melyek pár óra alatt elmúlnak, ezzel nincs semmilyen teendő.
 • Hátrányosan befolyásolhatja a fehérítés eredményét a "színes" ételek, italok fogyasztása (kávé, tea, cola, vörösbor, szója, stb.) a kezelés teljes ideje alatt, és az azt követő 2 hé Természetesen a fogak színét ezen anyagok később is befolyásolhatják, de mindannyiunk megelégedésére 2004 óta fogfehérítést még nem kellett megismételnünk.
 • A fogfehérítéshez használt anyagok a fog szerkezetében nem okoznak változást, a szakma szabályait betartva a beavatkozás a fogakra nézve nem veszélyes.

Fehérebb fogakra vágyik?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram