A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Mikroszkópos gyökérkezelés

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Mikroszkópos gyökérkezelés: fogmegmentés fájdalom nélkül, nagyításban.

A gyökérkezeléstől sokan félnek, pedig manapság a modern anyagok és technikák ismeretében teljesen fájdalommentesen, akár egy alkalommal is elvégezhető a kezelés.
Szeretné fogait minél tovább megmenteni a kihúzástól, mindezt fájdalom nélkül?
Szeretné, ha gyökérkezelt fogára akár egész életen át számíthatna?

Bízza fogai megmentését a high-tech mikroszkópos fogászatra!

Hogyan segít a mikroszkóp a gyökérkezelésben?

 1. A mikroszkópos gyökérkezelés rendkívül modern és hatékony eljárás a fog megmentése érdekében.
 2. Akár 40-szeres nagyításban végezhető a fog kezelése, ezáltal biztosabb az eredmény.
 3. A kezelést kérésére monitorra is kivetíthetjük, ezáltal utólag akár Ön is megtekintheti a kezelés egyes lépéseit.
 4. Mikroszkóp segítségével biztosabb, biztonságosabb és gyorsabb a kezelés.
 5. A nagyítás miatt elég egy pici lyukat készíteni, ezáltal páciensünk kevés foganyagot veszít el.
 6. A kezelőorvos belelát a gyökércsatornába, sőt lelát a mélyére, ezáltal nem marad vissza piszkos, gyulladt rész, törmelék, vagy baktériummal szennyezett felület.
 7. A gyökérkezelés specialista fogorvos (endodontus) jól kinagyítva, teljes kontrollal tudja végezni a munkáját, így a fog megmentésének nagy az esélye.
 8. A kezelt felületek, felszínek ellenőrzése is nagy alapossággal történhet meg.
 9. A szabad szemmel alig észrevehető gyökércsatornák feltárása mikroszkópos nagyításban könnyedén elvégezhető és így lesz a legnagyobb esélyünk a baktériumok elpusztítására és a fog megmentésére!
 10. A nagyításban történt kezelés miatt kevesebb ép foganyag eltávolítására van szükség – minél több ép foganyagunk van, a fogunkat annál hosszabb ideig őrizhetjük meg!

Mikroszkópos gyökérkezeléssel a fogat akár 40-szeres nagyításban is kezelhetjük, ezáltal felfedezhetjük a szabad szemmel nem látható elváltozásokat. Tökéletes tisztítást érünk el, majd a fogat hermetikusan, gyökértöméssel zárjuk le.

Van-e hátránya a mikroszkópos gyökérkezelésnek?

A mikroszkópos gyökérkezelés a fog kinagyítását jelenti, melynek számos előnyén túl semmilyen hátránya nincs, sőt segít abban, hogy a gyökérkezelés sikerét a lehető legmagasabbra emeljük.

Természetesen minden tudásunk és igyekezetünk ellenére vannak olyan esetek, amikor a fog gyulladása olyan magas mértékű, hogy nem tudjuk kizárólag gyökérkezeléssel megmenteni. Ilyenkor kiegészítő beavatkozás szükséges: a fog megmentése érdekében gyökércsúcs rezekiót végezhetünk, vagy a fogat eltávolítjuk és a helyére fog implantátumot helyezünk.

A magas fokú gyulladás megelőzésére javasoljuk az állapotfelmérésre történő bejelentkezést és a rendszeres fogorvosi kontrollvizsgálatot.

Miért kell gyökérkezelni a fogam?

Legtöbbször azért, mert a fogszuvasodás már olyan mély, hogy a fog belső üregét is eléri.

Ilyenkor a baktériumok már a fogon belül szaporodnak el, és a gyökér csúcsán, a csontban okoznak gyulladást. Gyökérkezeléskor a fog belső üregrendszerét tárjuk fel, tisztítjuk ki, és zárjuk le hermetikusan. Így a csontban a fertőzést megelőzhetjük, illetve kezelhetjük. Előfordul, hogy koronák, vagy hidak készítésekor a fogból olyan sokat kell elvennünk, hogy a belső üregrendszer sérül. Ez esetben a bakteriális inváziót a gyökérkezeléssel előzzük meg.

Hogyan alakul ki a fogideg és a gyökércsatorna gyulladása?

A fogaknak anatómiailag két része van: a szájüregben látható korona, és a csontban rögzülő gyökér. Az állcsontunkban lévő erek és idegek a gyökér belsejében található gyökércsatornán keresztül futnak be a fogba, és jutnak el a koronában található üregbe (fogbélkamra). Itt a fog legbelső sejtsorát táplálják, és fontos szerepet játszanak a fog védekező mechanizmusában: a fájdalom – mint jelzés közvetítésében.

Amikor egy fog lyukas lesz, alászuvasodik egy korona, vagy eltörik egy fog, a fogbélkamrába baktériumok jutnak be, az ott lévő szövetek előbb-utóbb elhalnak. Az erek felbomlanak, így fehérvérsejtek hiányában a mikróbák itt korlátlanul szaporodnak és a fogból kilépve a csontban gyulladást okoznak. Természetesen a csontban van keringés, és a szervezet megpróbálja a kórokozót likvidálni, de a fog üregrendszeréből folyamatos a baktériumok inváziója. Ez az oka annak, hogy granulómák, tályogok, vagy ciszták alakulnak ki a gyökércsúcson. A hosszabb ideje fennálló bakteriális invázió a szervezetben máshol (hajas fejbőr, szem, ízületek, szív, stb.) úgynevezett másodlagos betegséget (gócbetegség) okozhat.

pl. Rendelőnkben sokszor előfordult már, hogy a hosszú ideje fennálló ízületi gyulladás egy rossz fog gyökérkezelése után egy héttel elmúlt.

Gyökérkezeléskor a fog belsejében található – sokszor összetett – üregrendszert tárjuk fel, tisztítjuk ki, és zárjuk le gyökértömő anyaggal.

A mikroszkópos gyökérkezelés menete:

Helyi érzéstelenítés után a fogat kofferdám segítségével izoláljuk, hogy a nyál baktériumai már ne fertőzzék be a tisztítandó üreget. A fog koronájába pici üreget fúrunk, hogy a fogbélkamrán keresztül elérjük a gyökércsatornákat – mindezt mikroszkóp alatt.

Elektromos távolságmérő segítségével pontosan bemérjük a csatornák hosszát, hogy a gyökeret teljes egészében kitisztíthassuk

A csatornákat speciális gépi műszerekkel tisztítjuk ki, mely módszer nemcsak sokkal nagyobb hatékonyságot eredményez, mint a hagyományos kézi tágítás, de Páciensünknek is sokkal nagyobb komfortérzetet nyújt.

Amennyiben a csatornák kiszáríthatóak, a következő lépés a gyökértömő anyag behelyezése és a fog ideiglenes helyreállítása. Ha a fog nem szárítható ki, gyökértömésre csak később kerülhet sor. Az üregbe fertőtlenítőt teszünk és a koronát lezárjuk.

A gyökértömés elkészülte után a gyökércsúcson lévő gyulladás már “magától” gyógyul, azaz a szervezet immunrendszere megöli a visszamaradt baktériumokat, és a csont meggyógyul.

Mindezek mellett elmondható, hogy a fog megmentése érdekében a mikroszkóp alkalmazása a gyökérkezelésben rendkívül hatékony megoldás.

Miért érdemes mikroszkópos gyökérkezeléssel kapcsolatban felvennie velünk a kapcsolatot?

 • Minden gyökérkezeléshez mikroszkópot használunk. (A mikroszkópot a teljes kezelés alatt alkalmazzuk, de vannak olyan munkafázisok, melyek elvégzéséhez nem szükséges, ezért időnként a fogorvos kitekint belőle.)
 • Kizárólag minőségi anyagokkal dolgozunk, hogy a végeredmény hosszútávú legyen.
 • Fogorvos kollégáink Dr. Gombos Ádám iránymutatásával, a mikroszkópot napi szintű rendszerességgel használják gyógyító munkájuk során.
  Ezt külsős fogorvosok is elismerik és nagy megtiszteltetés számunkra, hogy segítségünket kérik bonyolult gyökérkezelések és egyéb komplikált esetek mikroszkópos megoldásához.
  Rendelőnkben állandósítottuk a belső továbbképzéseket és konzíliumokat. Ennek eredményeképpen pácienseink mikroszkópos kezelésekkel bármelyik fogorvos kollégánkhoz bizalommal fordulhatnak.

Mikroszkópos gyökérkezelés, gyökértömés ára

MIKROSZKÓPOS GYÖKÉRKEZELÉS ÉS GYÖKÉRTÖMÉS ÁRAK – rendelőnkben minden gyökérkezelésre szoruló fog esetén mikroszkópos nagyítást alkalmazunk
Gyökértömés eltávolítása mikroszkóp alatt, frontfog:20.000.- Ft
Gyökértömés eltávolítása mikroszkóp alatt, kisőrlő fog:24.000.- Ft
Gyökértömés eltávolítása mikroszkóp alatt, nagyőrlő fog:36.000.- Ft
Mikroszkópos gyökérkezelés elkezdése – frontfog, a csatornák számától függetlenül:60.000.- Ft
Mikroszkópos gyökérkezelés elkezdése – kisőrlő fog, a csatornák számától függetlenül:65.000.- Ft
Mikroszkópos gyökérkezelés elkezdése – nagyőrlő fog, a csatornák számától függetlenül:95.000.- Ft
Mikroszkópos gyökértömés – frontfog:65.000.- Ft
Mikroszkópos gyökértömés – kisőrlő fog:75.000.- Ft
Mikroszkópos gyökértömés – nagyőrlő fog:99.000.- Ft

Mikroszkópos gyökérkezelés előtte-utána:

Megnézem a mikroszkópos gyökérkezelés esetbemutatást és a kezelés előnyeit

Betört tű kiszedése, előtte-utána:

Betört tű kiszedése, ezt követően pedig mikroszkópos gyökérkezelés.

Olvasson bővebben a betört tű eltávolításáról!

Tovább a betört tű kiszedéshez…

Nagyőrlőfog teljes rehabilitációja mikroszkópos gyökérkezeléssel és betét (onlay) alkalmazásával

További esetbemutatásaink fotókkal:

Páciensünk bal felső őrlőfogainak helyreállítása mikroszkópos gyökérkezelés, fogbeültetés és cirkon koronák alkalmazásával

Gyökérkezelésre van szüksége? Válassza a mikroszkópos fogászatot!

Fogai megérdemlik a modern és hatékony fogmegmentő megoldásokat!
Jelentkezzen be állapotfelmérésre, vagy tegye fel kérdését online, hogy segíthessünk a fogai megmentése érdekében!Kérdése merült fel? Szeretne ellátogatni a rendelőnkbe?

Szeretettel várjuk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram