A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Fogászati góckutatás

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Hullik a haja, de nem találják az okát?

Bőrbetegsége van, és régóta nem múlik?

Allergiás panaszai vannak, és gyógyszert kell rá szednie?

Ízületi fájdalmai vannak, és nincs rá megoldás?

Ezen betegségek megjelenése esetén nagyon sokszor fogászati gyulladás áll a háttérben. A fogászati góc a szájüregben vagy a csontban lévő régóta fennálló, krónikus gyulladást jelenti, melyből a baktériumok folyamatosan kiszivárognak. Ezek a toxinok az Ön tudta nélkül, nem csak a szájában, hanem máshol is sokszor okoznak betegséget és panaszt. Legtöbbször a kiváltó (fogászati )ok kezelése fel sem merül a másodlagos betegség gyógyításakor… A fenti betegségek esetén ellenőriztesse fogait!

A nem fogászati implantáció, vagy transzplantáció előtt is kötelező az általános góckutatás, melynek fogászati része is fontos: a beültetett idegen test (csípőprotézis, műbillentyű, implantátum, stb.) begyulladhat, kilökődhet észre nem vett és nem kezelt fogászati gyulladás miatt.

Fogászati góckutatás a Gombosdentben

Rendelőnkben természetesen lehetőség van célzottan fogászati góckutatásra is, de ezt minden újonnan érkező páciensünknél, az állapotfelmérés alkalmával elvégezzük. Ekkor megvizsgáljuk az összes meglévő fogat és foghiányt, valamint a fogíny állapotát is feltérképezzük. Digitális panoráma röntgenfelvételt is készítünk, melyen 2D-ben láthatjuk a fogakat, a csontállományt és a lágyszöveteket a monitorra kivetítve. Szükség esetén intraorális vagy 3D CT röntgenfelvételt is készítünk.

Fogágybetegség a panoráma röntgenfelvételen

Fogászati gócnak minősülhet:

  • gyulladt íny, csontpusztulás, parodontális tasak
  • mozgatható, kilazult fogak
  • rossz gyökértömés, gyökércsúcson lévő gyulladás
  • elrepedt fog, vagy gyökér
  • ciszta, tályog
  • lötyögő, régi tömés
  • implantátum körüli gyulladás

Mit teszünk, miután a szájüregben felfedeztük a gócot?

A szájüregben lévő góc, azaz a gyulladás, a káros baktériumok gyűjtőhelye. Ezt a szervezet igyekszik a lehető legjobban elhatárolni, de a gócban lévő baktériumok folyamatosan szaporodnak. Mivel ez a védekezés hosszú távon nem sikerül, a baktériumok egy része elvándorol a szervezetbe, ezzel más területen, különböző tüneteket okozva. Fontos tehát, hogy ezt a krónikus gyulladást kezeljük!

A góc felszámolása az elhelyezkedésétől függ. Ha foggyökérhez kapcsolódik, történhet (újra)gyökérkezelés, esetleg rezekció a fog megmentése érdekében. Amennyiben a lágyszövetekben helyezkedik el, szájsebészeti úton kitisztítjuk. Gyulladt íny, mozgó fogak, csontpusztulás, parodontális tasak esetén megkezdjük a parodontológiai kezelést. Végső esetben foghúzást végzünk. A régi, lötyögő töméseket, elálló koronákat lecseréljük, az implantátum körüli gyulladást megszüntetjük. A góc manuális felszámolása mellett, átmenetileg kiegészítő, antibiotikumos kezelésre is szükség lehet.

Régi, rossz gyökértömés van fogban, a gyökércsúcson gyulladás van. A gyökértömés cseréje után a gyulladás meggyógyul.

Régi, rossz gyökértömés van fogban, a gyökércsúcson gyulladás van. A gyökértömés cseréje után a gyulladás meggyógyul.

Amennyiben a tüneteket a szájüregben lévő elváltozás váltotta ki, a sikeres góckutatás és -kezelés eredményeként az addig fennálló tünet fokozatosan elmúlik. Számtalanszor előfordul, hogy például a bőrgyógyász a pácienst góckutatásra küldi hozzánk és az állcsontban lévő gyulladás megszüntetésével elmúlnak a bőrpanaszok.

Páciensünk azzal a tünettel érkezett, hogy a szakálla egy foltban nem nőtt ki. Az azonos oldali alsó 6-os fogának gyökérkezelése után pár héttel a szőrtelen terület megszűnt.

Páciensünk azzal a tünettel érkezett, hogy a szakálla egy foltban nem nőtt ki. Az azonos oldali alsó 6-os fogának gyökérkezelése után pár héttel a szőrtelen terület megszűnt.

Rendszeres szűrővizsgálatokkal, félévenkénti fogorvosi kontrollvizsgálattal és dentálhigiénés kezeléssel idejében elejét vehetjük a komolyabb, fogászati eredetű megbetegedéseknek!

Ez is érdekelheti: Fogszuvasodást kereső szárnyas röntgenfelvétel

Ön is szeretne fogászati góckutatáson részt venni?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram