A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Külsős fogorvosoknak

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Fogorvosként pácienst referálnál a Gombosdentbe mikroszkópos gyökérkezelésre?

Kedves Kolléga!

Először is szeretnénk megköszönni a bizalmadat, melynek során pácienseid bonyolult gyökérkezelését a Gombosdentre bízod!

Miért érdemes a Gombosdentet választanod segítségül a mikroszkópos gyökérkezeléshez?

 • Amennyiben a napi rutinszerű feladataid mellett nehézséged adódik például a gyökérkezeléssel, nem szükséges erre a beavatkozásra extra eszközbe, műszerbe invesztálnod, ugyanis mi ezt megtettük és ezzel segíthetünk Neked. Az együttműködéssel időt és energiát takaríthatsz meg.
 • Rendelőnk többek között erre szakosodott: minden székre jut egy-egy mikroszkóp! Rendelőnkben minden fogorvos kolléga, napi szinten használja a mikroszkópot. Zeiss és Labomed mikroszkópokkal, 3 széken összesen 3 darabbal várjuk a pácienseket.
 • Minden rendelőt felszereltünk saját intraorális röntgennel, így ezzel a két, gyökérkezeléshez fontosnak tartott eszközzel még gördülékenyebb lesz a pácienseid számára is a munka.
 • Gyakorlott partnerek vagyunk! 2004 óta végezzük referált páciensek ellátását és idáig több mint 20 fogászati rendelő partnerünk van. Velük rendszeresen tartjuk a kapcsolatot és együttműködve segítünk a mikroszkópos gyökérkezeléssel a fogmegmentésben és a diagnózis felállításában.
 • Probléma esetén elérhetők és nyitottak vagyunk: az alábbiakban leírt protokoll pácienseid és a Te tájékoztatásodat tartja szem előtt.

Mi a teendőd?

Első alkalommal jelezd felénk, hogy szeretnél pácienst referálni. Ezt a +36 30 251 96 27 számon vagy az info@gombosdent.hu-ra küldött e-mailben egyszerűen megteheted. Kollégáink ezt követően felveszik Veled a kapcsolatot.

Kérünk, hogy páciensedet időpont foglalás céljából irányítsad a recepcióra (+36 30 251 96 27), és a kolléganők menedzselik az időpontok foglalását a megfelelő doktorokhoz. Kollégáink a gyökérkezelés elkezdését és a gyökértömés időpontját is segítenek kiválasztani a páciens számára.

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy rendelőnknek a referált páciensek kezeléséhez részedről milyen adatokra, teendőkre van szüksége. Cserébe a kezelést követően mi mit tudunk nyújtani, hogyan tájékoztatunk Téged és páciensedet.

A kapcsolatfelvételkor Neked küldött e-mailben részletezzük, hogy mit kérünk Tőled, amikor hozzánk referálsz egy pácienst az adott fog kezelésére.

Mit teszünk a ránk bízott pácienssel és fogával?

 • A pácienst közérthetően tájékoztatjuk a gyökérkezelés / újra gyökérkezelés szükségességének okáról (fájdalom, mély szuvasodás, gyökércsúcsi gyulladás, stb.), a kezelés időtartamáról, és annak áráról.
 • Érzéstelenítésben elvégezzük a gyökérkezelést, végül gyökértömést végzünk.
 • A gyökértömést lezárjuk, az üregbe ideiglenes-, vagy üvegionomer tömést készítünk.
 • A kezelés végén kontroll röntgenfelvételen ellenőrizzük az elvégzett gyökértömést.

Mit mondunk a hozzánk küldött páciensnek a kezelés végén?

 • Elmondjuk, hogy a fog gyökérkezelése megtörtént, a fog további felépítése/helyreállítása a küldő orvos feladata lesz. Ezzel mihamarabb keresse fel őt, kérjen hozzá időpontot.

Mit küldünk a gyökértömés után e-mailben Neked, a referáló orvosnak?

 • A páciens nevét
 • A gyökércsatornák hosszának adatait
 • Kontroll röntgenfelvételt

Milyen nehézségek adódhatnak a gyökérkezeléssel kapcsolatosan?

 • Előfordulhat, hogy a fogat nem kell gyökérkezelni – Ilyenkor a pácienst tájékoztatjuk a szerencsés végkifejletről, a fogat ideiglenes töméssel látjuk el, és a beteget visszairányítjuk a küldő orvosához.
 • Szerencsétlen helyzetben a fogat nincs értelme gyökérkezelni, mert későbbi megtarthatósága, vagy felépítése nem lehetséges. Ez esetben a pácienst tájékoztatjuk a foghúzás szükségességéről, majd telefonon felkeressük kezelőorvosát. Konzultáció után ő döntsön, hogy hol és mikor történjen az extractio (azonnal nálunk, vagy később nála).
 • A gyökércsatornák extrém szűkülete, vagy eltávolíthatatlan betört műszer, csap esetében a gyökércsatorna rendszert az elérhető úton tisztítjuk ki, és tömjük le. A pácienst tájékoztatjuk a gyökércsúcs rezekció szükségességéről, melynek helyét és idejét szintén küldő orvosával kell megbeszéljük (később nálunk, vagy nálad).

Célunk, hogy a fenti protokoll a jövőben is a hatékony és a pácienseink érdekeit szem előtt tartó kapcsolatunkat erősítse.

Reméljük, hogy a fentiek az elégedettségedet és a gördülékeny együttműködést szolgálják, és sok sikeres gyökérkezelésben lehetünk segítségedre!

Kérdésed van vagy szeretnéd felvenni velünk a kapcsolatot?

Üzenj nekünk az alábbi űrlapon, tedd fel a kérdésedet és jelentkezünk:

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram