A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Fogágybetegség, parodontológia

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Mozgó fogak? Gyulladt íny? Fogkőleszedés és mély fogtisztítás szükséges!

A fogágy a fogat rögzítő szövetek összessége.

 

Fogaink szájban látható része a korona, az állcsontban lévő része a gyökér. A gyökér felszínén apró rostok vannak, melyek mintegy “kikötik” a fogat a csonthoz. A csont felszínét íny borítja, mely a fog nyakához kapcsolódik.

Fogágybetegség során az íny begyullad, duzzadt, élénk piros színű lesz, és már kisebb erőbehatásra (pl. fogmosás) is vérzik. Amennyiben ezt nem kezeljük időben, a mélyben a csont pusztulni kezd, és megkezdődik lebomlása. A fog körül ún. “tasak” képződik, azaz a gyökér és a csont között rés lesz, melyet gyulladásos kötőszövet, és sok baktérium tölt ki. Végső soron az íny a fognyakról lehúzódik, majd a fog mozgathatóvá válik.

A megbetegedés legfőbb oka a lepedék- és fogkőképződés, amellyel találkozhatunk saját fogakon is, de legtöbbször elálló, pontatlan koronaszélek, vagy a helytelenül kialakított hidak körül alakul ki, azok lehetetlen tisztítása miatt.

A gyógyítás első lépése – ebből következően – a megfelelő szájhigiénia helyreállítása. Első lépésben az alsó és felső fogakról eltávolítjuk a fogkövet és a foglepedéket, kitisztítjuk a fogközöket. A régi koronákat, hidakat eltávolítjuk, majd a gyógyulás idejére jól záró ideiglenes pótlásokat készítünk.

A gyulladás megszüntetésével a csontpusztulás megáll, az íny egészséges lesz. Egy hónappal a sebészeti fázis után megkezdhetjük a terület regenerálását, vagy a szükséges fogpótlásokat is elkészíthetjük.

A fogágy sebészi tisztítása során az ínyt helyi érzéstelenítésben felnyitjuk, és a csont-gyökér közötti rést kitisztítjuk.

A nyálkahártyát visszazárva így jól tisztítható fogfelszíneket kapunk, amely otthoni fogápolási módszerekkel tökéletesen karban tartható.

Kérdése merült fel? Szeretné fogágybetegségét kezeltetni?

Szeretettel várjuk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram