A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Fogtisztítás: fogkőleszedés, fogköztisztítás, homokfúvás, és polírozás

Munkánk során az egyik legfontosabb célkitűzés, hogy az ínygyulladást és a fogszuvasodást okozó idegen baktériumok számát a szájüregben csökkentsük, ezzel megelőzzük a fogszuvasodást és az ínygyulladást (prevenció). Az ultrahangos fogkőeltávolítás alkalmával képzett dentálhigiénikusaink eltávolítják a baktériumokkal fertőzött fogkövet, kitisztítják a fogközöket és fényesre polírozzák a fogakat. Fogkefe választással és a helyes fogselymezési technika megtanításával segítünk abban, hogy ezt a tiszta állapotot minél tovább fenntarthassa, így a már elkészült, vagy készítendő fogászati restaurációját minél tovább élvezhesse.

A foglepedék:

A fogak, vagy fogpótlások felszínére kitapadt baktériumtömeg, mely elhelyezkedhet egyaránt a fog koronai részén, vagy az íny alatti gyökérfelszínen is. A fogszuvasodás és a fogágybetegség okozója. Eltávolítása egyszerű: otthoni fogmosással, fogselymezéssel történik.

 

A fogkő:

A fogkő elmeszesedett foglepedék. Ha adott helyről sokáig nincs letisztítva a lepedék, a nyál ionjai kicsapódnak benne és megindul az elmeszesedés. A fogkő egyenletlen felszínén újabb réteg lepedék rakódik le, majd meszesedik el. Így a fogkő "növekedni" kezd. Megjelenése és terjedése tehát nagyban függ az egyén szájhigiéniájától. Mivel az üreges szerkezet rengeteg baktériumot zár magába, ez a legfőbb okozója az ínygyulladásnak és a fogágybetegségeknek. Miatta válnak mozgathatóvá a fogak, vagy lesz kellemetlen leheletünk. Eltávolítása otthoni módszerekkel nem oldható meg, csak fogorvosi rendelőben, ultrahangos fogkőeltávolítás alkalmával.

Sok-sok előtte-utána kép a fogkő eltávolításáról:

Az Ön fogai is megérdemlik a tökéletes tisztaságot!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.