A CORVIN MOZI MELLETT

Cím:

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Foghúzás, azonnali implantáció, ideiglenes korona

Amikor már a fogat betéttel vagy koronával, még koronahosszabbítás segítségével sem lehet helyreállítani, sajnos a fogat el kell távolítanunk.
Természetesen a beavatkozás alapos helyi érzéstelenítésben történik, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséggel végezzük munkánkat. Általában a fog helyén az ínyt 1-2 varrattal egyesítjük a gyorsabb gyógyulás érdekében. Így megfelelő szájhigiénia esetén a nyálkahártya pár nap alatt begyógyul, a fog helyét pár hónap alatt új csont tölti ki. 

Bizonyos esetben a fog eltávolításával egy időben a gyökér helyére implantátum helyezhető be. Ezzel nemcsak a környező csontállomány – fogeltávolítást követő – lebontódása kerülhető el, de páciensünknek még aznap ideiglenes koronát, vagy hidat is készíthetünk a kihúzott fog helyére. Így betegünket foghiány nélkül engedjük el a rendelőből, egy napot sem kell fog nélkül eltöltenie. Míg az implantátum becsontosodik (minimum 3 hónap), és a végleges koronát el nem készítjük, ezzel az ideiglenes koronával vagy híddal kedvére étkezhet, mosolyoghat.

Mint minden - de főleg az íny megnyitásával járó – fogorvosi beavatkozásnál, itt is az egyik legfontosabb otthoni teendő az adott terület alapos tisztítása. A gyógyulási idő így lerövidül, és komplikációktól mentes lesz. A napi óvatos fogselyem-használat, a háromszori fogmosás, az antiszeptikus szájöblítők használata mind azért javasolt, hogy a szájüregi baktériumok számát csökkentsük. Az alapos, de nem erős tisztítással kárt nem tudunk okozni a műtéti területen, legyen a varrat alatt üreg, implantátum, vagy akár csontpótló anyag. 

Persze ehhez némi bátorság is kell… Olyan ez, mint egy gyermekkori biciklis balesetben szerzett horzsolt sebünk. Ha frissen kimossuk és kitisztítjuk, akkor persze mindez kicsit kellemetlen, de a seb így hamar, és nyom nélkül begyógyul.

Foghúzásra van szüksége?

Forduljon hozzánk bizalommal, kíméletes, fájdalommentes kezelést biztosítunk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.