A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Fogeltávolítás

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Foghúzás, azonnali implantáció, ideiglenes korona

Miért lehet szükséges a fogeltávolítás?

Egy fog, vagy gyökér eltávolításának több oka lehet: általában a fog nagyon mélyen szuvas, kettétört, vagy egy része letört, és helyreállítása már semmilyen módon nem lehetséges. Sokszor a fog gyökércsúcsán, vagy oldalán gyökérkezeléssel gyógyíthatatlan gyulladást látunk, a csont begyulladt, majd lebomlott. Természetesen a nagymértékű fájdalom, gyulladás, vagy mozgathatóság önmagában is vezethet ide. Egyes esetekben – előre tervezetten – fogszabályozás miatt kell fogat húznunk, hogy a maradék fogazatot helyreállítsuk, megóvjuk. A rendellenes helyzetben lévő fogakat azért kell eltávolítanunk, hogy a többi fog jól tisztítható maradjon, megmenthető, helyreállítható legyen.

Amikor már a fogat betéttel vagy koronával, még koronahosszabbítás segítségével sem lehet helyreállítani, sajnos a fogat el kell távolítanunk.

Tanácsok a fogeltávolítást megelőzően:

Általában semmilyen különleges óvintézkedés nem szükséges, Önnek nem kell eltérnie a megszokott napi ritmusától. Javasoljuk, hogy a beavatkozás előtt étkezzen. Amennyiben gyógyszereket szed, azokat a megszokott és előírt rendben – ha orvosa külön nem tér el ettől – szedje be. Mindenképpen jelezze orvosának a fogeltávolítást megelőzően, ha vérhigítót szed, osteoporosisra (csontritkulás) kapott gyógyszert, vagy sugárkezelésen, kemoterápián, immunszupresszáláson esett át. A rendelőbe érkezéskor fogait mossa meg alaposan.

Természetesen a beavatkozás alapos helyi érzéstelenítésben történik, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséggel végezzük munkánkat. Általában a fog helyén az ínyt 1-2 varrattal egyesítjük a gyorsabb gyógyulás érdekében. Így megfelelő szájhigiénia esetén a nyálkahártya pár nap alatt begyógyul, a fog helyét pár hónap alatt új csont tölti ki. 

Bizonyos esetben a fog eltávolításával egy időben a gyökér helyére implantátum helyezhető be. Ezzel nemcsak a környező csontállomány – fogeltávolítást követő – lebontódása kerülhető el, de páciensünknek még aznap ideiglenes koronát, vagy hidat is készíthetünk a kihúzott fog helyére. Így betegünket foghiány nélkül engedjük el a rendelőből, egy napot sem kell fog nélkül eltöltenie. Míg az implantátum becsontosodik (minimum 3 hónap), és a végleges koronát el nem készítjük, ezzel az ideiglenes koronával vagy híddal kedvére étkezhet, mosolyoghat.

Mint minden – de főleg az íny megnyitásával járó – fogorvosi beavatkozásnál, itt is az egyik legfontosabb otthoni teendő az adott terület alapos tisztítása. A gyógyulási idő így lerövidül, és komplikációktól mentes lesz. A napi óvatos fogselyem-használat, a háromszori fogmosás, az antiszeptikus szájöblítők használata mind azért javasolt, hogy a szájüregi baktériumok számát csökkentsük. Az alapos, de nem erős tisztítással kárt nem tudunk okozni a műtéti területen, legyen a varrat alatt üreg, implantátum, vagy akár csontpótló anyag. 

Persze ehhez némi bátorság is kell… Olyan ez, mint egy gyermekkori biciklis balesetben szerzett horzsolt sebünk. Ha frissen kimossuk és kitisztítjuk, akkor persze mindez kicsit kellemetlen, de a seb így hamar, és nyom nélkül begyógyul.

 

Forduljon hozzánk bizalommal, kíméletes, fájdalommentes kezelést biztosítunk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram