A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

A fog látható részének meghosszabbítása

Sokszor olyan nagy kiterjedésű szuvasodással találkozunk, hogy a preparált üreg, vagy korona határa mélyen az íny alá esik. Ebben az állapotban a fog nem állítható helyre, mert nem tudunk precíz lenyomatot készíteni, és a kész restaurációt (tömés, betét, korona) sem tudjuk megfelelő izoláció hiányában rögzíteni.

Régen ezek a fogak menthetetlenek voltak, de ma már arra is van lehetőségünk, hogy –fogeltávolítás helyett- a fogat kissé kiemeljük az ínyből. Így a koronai rész meghosszabbodik és a fog biztonságos helyreállítása elvégezhető.

 

A koronahosszabbítás kétféle módon történhet:

  • Rövid idejű (néhány hét) fogszabályozással az adott fogat a szomszédos fogakon megtámaszkodva kiemeljük.
  • Kis helyi (30 perc) operációval a fog körüli ínyt lejjebb helyezzük.

Tanácsok a korona hosszabbítás előtt:

Általában semmilyen különleges óvintézkedés nem szükséges, Önnek nem kell eltérnie a megszokott napi ritmusától. Javasoljuk, hogy a beavatkozás előtt étkezzen. Amennyiben gyógyszereket szed, azokat a megszokott és előírt rendben – ha orvosa külön nem tér el ettől - szedje be.

Mindenképpen jelezze orvosának a kezelést megelőzően, ha vérhigítót szed, osteoporosisra (csontritkulás) kapott gyógyszert, vagy sugárkezelésen, kemoterápián, immunszupresszáláson esett át.

A rendelőbe érkezéskor fogait mossa meg alaposan.

Koronahosszabbítással kapcsolatos kérdése, panasza van?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.