A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Fogfehérítés

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Biztonságos technológia, akár 10 árnyalatnyi fehérítés!

A professzionális fogfehérítés a fogorvos segítségével és közreműködésével történik. Kiterjedhet több fogra, vagy csak egy-egy elszíneződött fogra.

több fogat érintő beavatkozásnak alapvetőleg két fajtája ismert: rendelőben, vagy otthon egyénileg elvégzett kezelés.

Rendelői fogfehérítés alkalmával a fogorvos 100%-os felügyelete mellett történik a beavatkozás. A Páciens kiindulási fogszínét fényképek segítségével rögzítjük, nyálkahártyáját lefedjük, majd fogait izoláljuk. A fogfehérítő zselé felvitele után fogfehérítő lámpával kezdjük meg a fehérítést. A kezelés időtartama kb 2 óra, mindössze egyetlen alkalommal. A várható eredmény: 6-10 árnyalatnyi világosodás, mely természetesen függ a fogak szerkezetétől.

Az otthon elvégzett fogfehérítés lehet önálló beavatkozás is, de az előző rendelői fogfehérítésnek is lehet otthoni befejezője. Ilyenkor az alsó és felső fogazatról veszünk egy-egy lenyomatot, majd a fogtechnikus elkészíti a fogak gipszmodelljét. Erre a mintára készül el mélyhúzással a saját fogaira pontosan illeszkedő, egyéni fogfehérítő műanyag sín. Ebbe a sínbe kell páciensünknek a fogfehérítő zselét otthon behelyezni, majd szabadidejében (ált. éjszaka) az alsó és felső fogakra illesztve 7-10 napig hordani. A várható eredmény: 5-6 árnyalatnyi világosodás, mely természetesen ez esetben is függ a fogak szerkezetétől.

Egy fog fehérítése esetén elsőként az elszíneződés okát kell megkeresnünk: legtöbbször ezek a fogak gyökérkezeltek, és a gyökértömő anyag miatt színeződtek el. Természetesen ellenőriznünk kell a gyökértömést mind röntgenfelvételen, mind pedig fogorvosi vizsgálat során. Lehetséges, hogy a fehérítés és a későbbi lezárás előtt az alapok rendbetétele is szükséges, azaz a gyökértömést ki kell cserélnünk. A megfelelő gyökértömés visszafúrása után a fog hátsó (szájüreg felé néző) felszínén lévő kis preparált üregbe fogfehérítő pasztát helyezünk, majd az üreget –pár napra- kis töméssel zárjuk le. A megfelelő eredmény elérése után egy héttel kis üregünket tömőanyaggal töltjük fel.

Fontos tudnivalók a fogfehérítés előtt:

  • Bármilyen fogfehérítési eljárás csak megfelelően letisztított fogakon fejti ki hatását, így a beavatkozás előtt szükségszerűen el kell végezni a szájhigiéniai beavatkozásokat (fogkőeltávolítás, fogköztisztítás, polírozás).
  • A nem fog eredetű, idegen anyag (pl. tömés, korona) színe nem fog változni a kezelés során, így a kezelési terv készítésekor el kell gondolkodni a látható területen lévő tömések, koronák, betétek esetlegesen később felmerülő cseréjéről. Másrészről a látható területen lévő tömések, koronák, betétek cseréjét ajánlott a fogfehérítés után elvégezni, hogy az újonnan elkészült restaurációk színét az új, világosabb fogszínhez választhassuk meg.

Motiváció a dohányzásról való leszokáshoz: komplex fogfehérítés, előtte-utána képekkel...

Fontos tudnivalók a fogfehérítés alatt és után:

  • Hátrányosan befolyásolhatja a fehérítés eredményét a "színes" ételek, italok fogyasztása (kávé, tea, cola, vörösbor, szója, stb.) a kezelés teljes ideje alatt, és még utána 2 hétig. Természetesen a fogak színét ezen anyagok később is befolyásolhatják, de mindannyiunk megelégedésére 2004 óta fogfehérítést még nem kellett megismételnünk.
  • A fogfehérítéshez használt anyagok a fog szerkezetében nem okoznak változást, a beavatkozás a fogakra nézve nem veszélyes.

További hasznos olvasnivaló fogfehérítés témában:

Komplex fogfehérítés 2 az 1-ben - rendelői fogfehérítés otthoni kezeléssel kiegészítve

Szeretne fehérebb fogakat?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram