A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Digitális lenyomatvétel a fogászatban, okoslenyomat

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Szeretné régi koronáját, hídját, egyéb fogpótlását lecseréltetni vagy újra lenne szüksége, de tart a folyamattól? Garatreflexes, hányingeres, ezért irtózik a gondolattól is, hogy lenyomatanyag kerüljön a szájába? Elfoglalt és nincs ideje sokszor visszatérni a rendelőbe lenyomatvételre? Ön is elkötelezett híve a magas színvonalú, korszerű technológiai megoldásoknak? A fogpótlása készítésénél is szívesen választja a számítógépes precizitásra épülő technológiát? A digitális lenyomatvételt Önnek találták ki!

Mit jelent a digitális fog lenyomatvétel?

A digitális lenyomatvétel lényege, hogy hagyományos lenyomatanyag helyett intraorális szkennerrel készül a digitális lenyomat. A fogazat digitalizált, élethű másolata (virtuális modell) azonnal, a páciens szeme láttára megjelenik a monitoron, ráadásul 3D-ben, színesben.

Melyek a digitális lenyomatvétel előnyei?

 1. Pontos – a digitális lenyomatok mikrométeres pontosságúak. A CAD/CAM (számítógépes tervezés/számítógépes gyártás) technológiának köszönhetően az emberi tévedés lehetősége minimalizálható.
 2. Korszerű – XXI. századi technológia
 3. Fokozott garatreflex esetén is alkalmazható: sok pácienst a lenyomatvétel során jelentkező hányingerhez közeli érzése elrettent a fogpótlások készítésétől vagy cseréjétől. A digitális lenyomatvétel során nem kell számolni kellemetlen érzéssel, mivel nem kerül lenyomatanyag a szájba. A szkenner kisméretű fejét a szájban lassan mozgatva, kellemetlen érzések nélkül, mintegy fényképfelvétel készül a digitális lenyomat.
 4. Fulladás érzés elkerülhető
 5. Nincs anyag a szájban – hagyományos módszerrel a folyékony lenyomatanyag bekerül a szájba. Digitális megoldásnál már nincs ilyen.
 6. Rögtön a szék mellett, monitoron megtekinthető a lenyomat.
 7. Színesben látható az eredmény: pácienseink szívesen nyomon követik a szkennelés folyamatát. A modern eljárásnak köszönhetően színesben képet kaphatnak a kezelt területről.
 8. A digitális lenyomatvételt követően a virtuális modell a fogorvos által 100%-osan, minden oldalról kiértékelhető. Ez a hagyományos módszerrel lehetetlen. Vagyis azonnal kiderülnek azok a hibák, melyek hagyományos lenyomatvételkor később derülnének ki, és emiatt újabb lenyomatvételre lenne szükség egy későbbi időpontban. Digitális módszerrel azonban ezeket a hibákat azonnal, időveszteség nélkül korrigálni tudjuk, vagyis egy újabb lenyomatvétel idejét megspóroljuk páciensünknek.
 9. Esetenként előfordulhat, hogy a hagyományos lenyomatanyagra allergiás a páciens (pl. szilikonra), ilyen esetekben az intraorális szkennelés tökéletes alternatíva.

Összefoglalva a digitális lenyomatvétel: pontos, gyors, kényelmetlenség nélküli megoldás a fogpótlások előkészítéséhez.

Mit mondanak a kutatások a digitális lenyomatvételről?

A szakirodalmi adatok is alátámasztják, hogy a páciensek többsége előnyben részesíti a digitális lenyomatvételt a hagyományossal szemben. A hagyományos lenyomatvétel során sokan kiszolgáltatottnak érzik magukat vagy nehezített légzésről számolnak be és a lenyomatvétel megismétlésétől is jobban tartanak, mint a digitális technika újbóli alkalmazásától.

A digitális lenyomatok könnyen javíthatóak.  Ha korrekció szükséges nem kell az egész lenyomatvételt megismételni, hanem csak néhány kiegészítő szkennelésre van szükség a korábbi felvétel tökéletesítéséhez.

A fogtechnikai laboratóriumban nem a gipszmintákra, hanem közvetlenül a fogak digitális modelljére készülhetnek a fogpótlások a CAD/CAM rendszerek tervező szoftverében. A digitális lenyomatvétel így időben sokkal hatékonyabb a hagyományos eljárásnál.

Összességében elmondható, hogy a digitális lenyomatok korszerű és magas színvonalú fogászati ellátást biztosítanak.

Milyen fogpótlások készülhetnek digitális lenyomatvétellel?

Rögzített, azaz fix fogpótlásokat készíthetünk digitális lenyomatvétel segítségével:

 • fém vázas, vagy fémmentes esztétikus koronák, hidak
 • implantátumra készülő fogpótlások,
 • inlayek, onlayok.

Esetbemutatás: Frontfogak rendbetétele, esztétikus koronák készítése digitális lenyomatvétellel

 

Drágább a digitális lenyomatvétellel készült fogpótlás, mint hagyományos lenyomatvétellel?

A Gombosdent rendelőjében a fogpótlások elkészítésének díját nem befolyásolja a digitális lenyomatvétel.

A fent felsorolt fogpótlások valamelyikére van szükségem, kihez fordulhatok?

Jelentkezzen be állapotfelmérésre, és éljen a digitális fogászat előnyeivel!

Szeretettel várjuk rendelőnkben:

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram