A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

CAD/CAM technológia

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget
Kép forrása: https://www.nobelbiocare.com/

A fogászat ma forradalmi fejlődésen megy keresztül: az egészségtudatosság növekedése szerencsére párhuzamos a technológiai fejlődéssel, így a fogtechnikai laborokban egyre jobb minőségű fogpótlások készülnek. A CAD/CAM eljárás e modernizáció fontos pillére!

Kép forrása: https://www.dental.hu/interju-falk-gyorggyel-a-cadcam-konferencia-kozeledtevel/cadcam

Mit jelent a CAD/CAM kifejezés?

A CAD - computer-aided design, vagyis számítógép általi tervezés, a CAM – computer-aided manufacturing, vagyis számítógép által megmunkált, megalkotott fogpótlást jelent.

A fogpótlásnak hosszú évekig kell precízen illeszkednie a fogra ahhoz, hogy például a lepedék ne jusson be a fogpótlás alá, ne okozzon ezzel alászuvasodást. Ehhez mikron pontossággal kell megalkotni a fogművet, ami ezen eljárással gyerekjáték.

A CAD/CAM technológiával készült fogpótlások minimalizálják az emberi tényezőt, a tervezésben és az elkészítésben is számítógép van a segítségünkre. Természetesen e gépek megfelelő programozásához magasan képzett szakemberekre van szükség. Egy CAD/CAM fogtechnikai laborban nem kézzel, sűrű porfelhő közepette faragják a fogpótlásokat, hanem számítógépen tervezve, gondosan izolált környezetben készülnek el.

Kép forrása: 3.bp.blogspot.com

Milyen előnyei vannak a CAD/CAM technológiának?

  • Pontosság: a CAD/CAM eljárással készült fogpótlások, koronák mikron pontosabban illeszkednek az előkészített fogra
  • Ennek következménye, hogy sokkal tartósabbak: megfelelő ápolás mellett évtizedekig ellátják a feladatukat, a tartó fog vagy az íny károsodása, alászuvasodása, gyulladása nélkül.
  • Esztétika: számítógépen a végleges formák és illeszkedések előre tervezhetőek, ezért a computer által megalkotott fogpótlások természetesebbek, élethűbbek és jobban illeszkednek a többi foghoz, mint a legtöbb kézzel készült fogpótlás.
Kép forrása: https://www.dentallabshop.com/

Milyen fogpótlások készülnek CAD/CAM technológiával?

Kép forrása: https://www.white-peaks-dental.com/

Kevesen tudják, de a digitális fogászat legmodernebb eszköze, a digitális lenyomatvétel is a CAD/CAM technológia része. Ekkor már maga a lenyomatvétel sem kézi, hanem digitális szkenner alkalmazásával történik. Ennek előnyeiről pácienseink számára ebben a cikkben írunk:

Digitális lenyomatvétel, okoslenyomat

Kérdése merült fel? Keressen minket bizalommal:

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram