A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Esztétikus préskerámia és porcelán héj

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Préskerámia héj: minimális beavatkozás, maximális esztétikai változás!

Héjat azokban az esetekben készítünk, amikor a fog külső, látható felszínén van szükség változtatásra. Általában frontfogakon és kisőrlő fogakon alkalmazzuk, az úgynevezett mosolyzónában.

Legyen szó akár enyhe torlódásról, akár hézagról, amit szeretnénk megszüntetni, a fog formájának tökéletesítéséről, letört, lepattant fog helyreállításáról, a porcelán héj minimális előkészítéssel azt az eredményt adja, amit páciensünk megálmodott. Alkalmazásával sok mindenen változtathatunk: akár a fog hosszán, szélességén, domborúságán, vagy színén is. Bizonyos mértékben korrigálhatjuk a fog állását is: beljebb, vagy kijjebb is helyezhetjük a fogívbe.

Hogyan készül az esztétikus héj?

Préskerámia héjat egészséges vagy sikeresen kezelt (gyökérkezelés, csapozás, tömés) fogakra készítünk, melyet digitális panoráma röntgenfelvételen ellenőrzünk. Ez alkalommal alsó és felső lenyomatot veszünk, hogy a fogtechnikus segítségével viaszból elkészíthessük a fogpótlásának mintáját.

Ennek formáját másoljuk át a meglévő fogaira: ideiglenes héjakat készítünk Önnek műanyagból, azért, hogy a készítendő héjak formáját, funkcióját, funkcióját és illeszkedését ellenőrizhessük, megbeszélhessük, és szükség esetén korrigálhassuk.

A pontos tervezés és egyeztetés után határozzuk meg, hogy mely fogak maradhatnak akár érintetlenül, és mely fogak előkészítésére lesz szükség. A mikroszkóp használatának köszönhetően a preparáció csak minimális foganyagot érint (0,3-0,7mm). A leheletvékony préskerámia héjat a fogtechnikus a lenyomat alapján készíti el.

Következő alkalommal történik meg a héjak rögzítése: bepróbálás után meggyőződhetünk arról, hogy az a szín és forma készült el, amit elterveztünk. Amennyiben a próba sikeres, véglegesen, ragasztással rögzítjük a héjakat.

Porcelán vagy préskerámia héj készítése gyökérkezelt fog esetén

A korábban gyökérkezelt fog idővel elszíneződhet. Mivel a fog nyaki része sem megfelelő színű, valamint a régebben használt anyagokkal készített gyökértömés okozta elszíneződés sokszor nagyon erős, a vékony héj elkészítés előtt először belső fogfehérítésre van szükség. Minderre azért van szükség, hogy elkerülhessük a több foganyag veszteséggel járó korona készítését.

Préskerámia héj vagy korona?

A héj (IPS E.max) egy megbízható, és minimális beavatkozással járó restauráció. Azonban, ha a fog két oldalról tömött, a régi tömések eltávolítása és a külső felszín előkészítése után általában már olyan nagy a hiányzó foganyag mennyisége, hogy héj helyett sokszor már korona készítése javasolt.

ESETBEMUTATÁS: Balesetben letört első metszőfogak helyreállítása koronával és héjjal, mikroszkópos nagyításban

ESETBEMUTATÁS: Varázslatos mosoly – alsó és felső fogak helyreállítása héjak és hidak segítségével

Rendelőnkben mikroszkópos nagyítást alkalmazunk a fogpótlások készítésekor, hogy még kevesebb foganyag eltávolítására legyen szükség.

Esztétikus préskerámia héj iránt érdeklődik? Szeretné megtudni, hogy Önnek készíthető-e? Szeretettel várjuk állapotfelmérésen mikroszkópos fogászatunkon!

Fókuszban a leheletkönnyű héj, mikroszkópos nagyításban –  esetbemutatás képekkel 

Préskerámia héj iránt érdeklődik?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram