A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Fogászati eszközparkunk

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

A modern eszközöknek jelentős szerepe van a fogorvoslásban. A Gombosdentben ügyelünk arra, hogy ezen eszközök a kollégáink keze ügyében legyenek, és ha szükség van rájuk, segítsék a fogorvos munkáját.

Az alábbiakban összegyűjtöttük a legérdekesebb gépeket, melyekkel rendelőnkben találkozhat, valamint bemutatjuk a gyógyításban betöltött szerepüket is. Fontos azonban, hogy ezek alkalmazását a fogorvosra bízzuk, aki az adott szituációban mérlegeli, hogy alkalmazza-e majd ezeket a high-tech eszközöket.

Fogászati mikroszkópok

Mikroszkópos fogászatként büszkék vagyunk a mikroszkópjainkra: minden rendelőben 1-1 db ilyen eszköz segíti a munkát. Zeiss és Labomed mikroszkópokkal rendelkezünk, melyekkel akár 40-szer nagyobban láthatjuk és kezelhetjük a fogakat.

A nagyításnak óriási szerepe van a munkánkban, mivel a fogak egészen kicsik. Ezért sokféle kezelésre használhatjuk a mikroszkópokat és előszeretettel, napi szinten alkalmazzuk is őket. Dr. Gombos Ádám a mikroszkópos fogászat hazai úttörője, így a Gombosdentben mindegyik fogorvos kolléga rutinszerűen alkalmazza a mikroszkópokat, ha a helyzet megkívánja.

Loupé

Szintén a nagyításban van szerepe a loupénak is, mely gyakorlatilag egy nagyítószemüveg. Fogorvos kollégáink kisebb beavatkozások közben előszeretettel viselik. 4-5x nagyításuk révén  munkánk pontosabb lesz, és ugyanakkor nagyobb területet vizsgálhatunk vele.

Digitális panoráma röntgen

A fogak íny alatti felszínének vizsgálatában van óriási szerepe. Bevett gyakorlat, hogy pácienseinknek készítünk panoráma röntgenfelvételt. Ezen az összes fogat, az alsó és felső állcsontot két dimenzióban, kiterítve láthatjuk. Állapotfelméréskor elengedhetetlen számunkra, és nagy segítség abban is, hogy rajta megmutathatjuk páciensünknek is az esetleges elváltozásokat.

A panoráma röntgenfelvétel digitális, ami azt jelenti, hogy nagyítható, kontrasztosítható, ami a diagnózis felállítását segíti.

Intraorális röntgen

Amennyiben kifejezetten egy fog vagy adott terület íny alatti vizsgálatára van szükség, intraorális röntgenfelvételt készítünk. Ezen nagy felbontásban vizsgálhatjuk az adott fogat és közvetlen környezetét. Például gyökérkezelés előtt és gyökértömés után, kontrollként szoktuk alkalmazni. Ez az eszköz mindegyik rendelőben elérhető.

Az intraorális röntgenfelvétel is digitális, ami azt jelenti, hogy nagyítható, kontrasztosítható, ami a diagnózis felállítását segíti.

Elektromos vitalitásvizsgáló

A maradó fog megmentése rendelőnk kiemelt küldetése! Mégis, olykor nehéz eldönteni, hogy az adott fog él-e még, vagy sem. Ebben segít az elektromos vitalitásvizsgáló, mely elektromos impulzusok kiváltásával segíti a munkánkat. Amennyiben páciensünk érzi ezeket, úgy a fogat igyekszünk megmenteni.

Apex lokátor

Minden kezelőhelyiségben megtalálható az apex lokátor. A kis műszer használatának célja,  hogy a gyökér végét lokalizálhassuk. Mindezt annak érdekében, hogy a gyökér teljes hosszában kitisztítható legyen, és a gyökértömés biztosan végig érjen. Még görbe gyökerű fogak esetén is!

Endomotor

Szintén gyökérkezeléskor használjuk. Segítségével ellenőrzött, kis sebességgel, és nyomatékkontroll mellett tudunk dolgozni. Így a maximális tisztító hatás mellett a tűbetörés veszélye minimalizálható.

Ultrahangos endodociai aktivátor

Gyökérkezelés során alkalmazzuk. Az eszköz a csatornák teljes hosszán lerezegteti a szennyezett falól a baktériumokkal fertőzött törmelék réteget. Ezek után már a fertőtlenítő oldat könnyen kimoshatja azt. Közvetetten így olyan helyekre is eljut a fertőtlenítő oldat, ahová eszközeinkkel nem tudjuk azt befecskendezni. A fog belsejében rejlő járatok válnak tehát tisztává.

Lágyszöveti lézer

A lágyszövetek (pl. fogíny) kíméletes vágásához, gyakorlatilag szike helyett alkalmazzuk. A lézerrel végzett kezeléseket gyorsabb gyógyulás, kevesebb vérzés jellemzi. 

Arcív

Ezen eszköz segítségével az állkapocs egyéni térbeli elhelyezkedését tudjuk rögzíteni és átadni a fogtechnikusnak azért, hogy kényelmesebb, pontosabb és egyéni értékek alapján elkészített fogpótlást készíthessünk pácienseinknek.

Az arcív használata akkor fontos, amikor több fog hiányzik, vagy nagyobb fogpótlást készítünk, esetleg páciensünknek mélyharapása, állkapoccsal kapcsolatos panasza van.

Implant motor

Fogbeültetés (implantáció) során alkalmazzuk. Segítségével ellenőrzött, lassú sebességgel, folyamatos vízhűtés mellett, a csont túlhevülése (elhalása) nélkül tudunk pontos, precíz, kontrollált fúrást végezni. Emellett arcüregemelés (sinus lift) alkalmával is használjuk, ahol óvatosan nyitjuk meg az arcüreget, és a lehető legkevesebb csont eltávolítására törekszünk. Sokféle operáció során nyújt segítséget, ahol sterilitásra, és kíméletes munkára van szükség.

Homokfúvó

Fogkő eltávolítást követően van lehetőség a homokfúvó alkalmazására. Ez az eszköz ízesített „homok” segítségével még jobban eltávolítja a legapróbb elszíneződéseket is, és a fogak fehérebbé válnak, fogfehérítés nélkül is. A fogak felszínén lévő olyan lerakódásokat és elszíneződéseket “fújjuk” le, mint a tea, kávézás, vagy dohányzás okozta barna foltok. Segítségével minden újra tiszta, és sima lesz.

Tablet

A fogászati kezelés megkezdése előtt pácienseinknek tabletet nyújtunk át, ahol kényelmesen tölthetik ki a szükséges adataikat. Modern megoldás, melynek jelen helyzetben további előnye, hogy könnyen, és biztonságosan fertőtleníthető.

Kérdése merült fel? Szeretne bejelentkezni kezelésre?

Kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram