A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Digitális panoráma röntgenfelvétel

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Rendelőnkben lehetőség van panoráma röntgen felvétel készítésére, mely sok segítséget ad a vizsgálatok és kezelések alkalmával. Az alábbiakban erről készítettünk egy összeállítást.

Állapotfelmérés és panoráma röntgen az első alkalommal

Fogászati állapotfelmérés alkalmával sokat segít a fogorvosnak a panoráma röntgenfelvétel. Segítségével felfedezhetjük a szabad szemmel nem látható, fogíny alatti elváltozásokat! Lehet, hogy páciensünknek egyelőre még nincs panasza, de az elváltozás időzített bombaként lapulhat a szájban! Ilyen lehet például a rejtett szuvasodás, a régóta fennálló panaszmentes, de krónikus gyulladás, a rosszul álló bölcsességfog, a bent hagyott fog gyökérdarab, de akár a ciszta is. Láthatjuk a bent lévő implantátumok körüli gyulladást és csontpusztulást, fény derülhet az arcüreg egyes betegségeire, az állkapocsízület elváltozásaira, vagy daganatos elváltozásokra is.

Állapotfelmérésen kívül célzottan is készíthetünk panoráma röntgenfelvételt, az alábbiak meghatározására:

Implantátum beültetésének tervezése

Fogbeültetés előtt friss panoráma röntgenfelvételen ellenőrizhető a csontkínálat: a csont mennyisége és minősége. Ez alapján tervezhető a fogbeültetés, vagy szükség esetén a csontpótlás, esetleges arcüregemelés.

A fogbeültetést minden alkalommal alapos tervezés előzi meg: a panoráma röntgenfelvételen kívül 3 dimenziós CT felvételen is ellenőrizhetjük a csontállományt.

Implantátum tervezésében is segít a panoráma röntgenfelvétel

Fogágybetegség megelőzése és kezelése

A fogágybetegség hatással van a csontállományra és veszélyezteti a fogak megtarthatóságát. A röntgenfelvétel segítségével a kezdődő csontpusztulást időben tudjuk diagnosztizálni, és időben tudjuk kezelni. A kialakult fogágybetegség súlyosságát mindenképpen ellenőriznünk kell: a röntgennel „leláthatunk” az íny alá, és a mélyben rejlő folyamatokat sikeresebben kezelhetjük!

Fogágybetegség a panoráma röntgenfelvételen

Bölcsességfog helyzetének meghatározása

Félig kibújt vagy íny alatti bölcsességfog helyzetét és állapotát is diagnosztizálhatjuk a digitális panoráma röntgen segítségével! Előfordul, hogy a nyolcas fog ferdén fekszik a szájban, vagy előreláthatóan nem lesz hely ahhoz, hogy előbújhasson. Így gyulladást idézhet elő az előnytelen helyzetével. Mindezt a röntgenen jól láthatjuk és a fogat kezelhetjük, még mielőtt fájdalmat vagy kellemetlenséget okozna.

Amennyiben a fog eltávolítása mellett döntünk, annak körülményeit vizsgáljuk a felvételen. Azt is láthatjuk, hogy ha hiányzik a bölcsességfog az íny alatt, ebben az esetben nem kell számtani az előbújásra.

Bölcsességfog helyzete a panoráma röntgenfelvételen

Gyermekek fogainak fejlődése

Gyerekek esetében a tejfogak alatt megbújnak a maradó fogak, ezeket szabad szemmel sokáig nem láthatjuk. Panoráma röntgenfelvételen az íny alatti maradó fogakat képesek vagyunk megvizsgálni és lehetőségünk van arra, hogy a fogazati előtörési rendellenességeket korán felfedezzük és idejében kezeljük.

Gyermek íny alatt megbúvó maradó fogai a panoráma röntgenfelvételen

Kismamák

Fontos tudni, hogy a digitális panoráma röntgenfelvétel minimális sugárterheléssel jár. Ez a dózis gyermekek és felnőttek esetén csekély, de a fejlődő magzat védelme érdekében kismamákról nem készítünk röntgenfelvételt! Kérjük, ha várandós, ezt minden esetben jelezze kollégáinknak!

Kérdése merült fel? Szeretné megvizsgáltatni fogai állapotát?

Szeretettel várjuk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram