A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Kismama fogászat

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Várandós? Ebben a csodálatos időszakban kisbabája egészsége a legfontosabb.

A várandóság ideje alatt a legtöbb fogorvosi beavatkozás elvégezhető, de sokan nem tudják, hogy fogászati röntgent nem szabad készíttetni. Ez ugyanis a kisbaba fejlődésére káros. Mivel sok fogászati probléma alapvető diagnosztikai eszköze a röntgen, javasoljuk, hogy az áldott állapot előtt ellenőriztesse fogait. Adott esetben érdemes készíttetni egy röntgenfelvételt, melyet a baba születéséig fogorvosa a kezelésekkor felhasználhat. Természetesen jobb, ha fogait ellátják még a terhesség előtt, de ez nem mindig tervezhető.

Fontos tudni, hogy a várandóság ideje alatt a kismamák hormonháztartása átmenetileg megváltozik. Ez hatással van a szájüreg ellenállóképességére, és egészségére is. Ezen időszakban sokkal kisebb mennyiségű lepedék, vagy fogkő elegendő ahhoz, hogy nagy kiterjedésű, súlyos ínygyulladás alakuljon ki. A terhesség alatt megmozdult, majd elveszített fogaknak legtöbbször ez az oka, ezért fokozottan oda kell figyeljen az otthoni fogtisztításra. Nagyon fontos, hogy 3-4 havonta a kontrollvizsgálatok alkalmával ellenőrizzük, és szükség esetén eltávolítsuk a lepedéket, és a fogkövet. Természetesen ilyenkor a “terhességi kiskönyv” fogorvosi részét is kitöltjük, melyre nőgyógyászának és védőnőjének lesz szüksége.

Várandósan még jobban védené fogai egészségét?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram