A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Fáj a foga? Segítünk! Sürgősségi fogászati ellátás a koronavírus idején is!

Pácienseink és munkatársaink egészségének védelme érdekében az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és a Magyar Kormány aktuális rendelkezései alapján intézkedéseket vezettünk be rendelőnkben.

Megnézem a sürgősségi fogorvosi ellátás részleteit, elolvasom a koronavírussal kapcsolatos intézkedéseket...

Hogyan segíthet a mikroszkóp az Ön fogai egészségének minél hosszabb megőrzésében?

A fogászatban rendkívül nagy szerepe van a nagyításnak, rendelőnk éppen ezért alkalmazza a csúcstechnológiás mikroszkópokat. Fogunk, mint ahogy szervezetünk többi része, összetett felépítésű. Ezt a komplex rendszert a fogorvoslásban nem mindig látjuk tisztán, szabad szemmel.

Miért is lettünk mikroszkópos fogászat?

Milyen a fog felépítése?

A képen is látható, hogy fogunk összetett rendszer, mely szorosan kapcsolódik testünk többi részéhez. Pácienseink számára a legjobb kezelést tehát mikroszkópos alatt tudjuk nyújtani, melynek segítségével akár 40-szeres nagyításban foglalkozhatunk az Ön kezelt fogával!

Kutatások kimutatták, hogy szemünk csupán 0,2 mm-es távolságig képes a két pont közti távolságot megkülönböztetni, ennél kisebb távolság esetén a két pontot egynek látjuk.
Ennek a ténynek komoly következményei lehetnek a fogászat területén, ahol az alábbiaknak rendkívül nagy jelentősége van:

 • Egészséges fog megtartása - gyökércsatorna védelme: mélyebb fogtömés vagy fogpótlás készítése esetén fogorvos kollégáinkkal nagyon ügyelünk arra, hogy minél kevésbé közelítsük meg a pulpakamrát, ne sértsük meg a fogideget.
  Mikroszkópos nagyításban erre sokkal kevesebb az esély!
 • Tökéletes tisztítás – egy életre szóló gyökérkezelt fog: amennyiben a fog gyökere már gyulladásban van, arra törekszünk, hogy tökéletesen ki tudjuk tisztítani a fog belsejében található gyökércsatornát a baktériumoktól. Mivel a fogak sokszor több gyökércsatornával rendelkeznek – melyek közül egyik-másik kétdimenziós röntgenfelvételen is rejtve maradhat - ezért a nagyítás segít a sokszor szabad szemmel nem látható gyökércsatornák feltárásában és kitisztításában!
 • Precizitás: például fogtömés vagy korona illeszkedését ellenőrizhetjük vagy korrigálhatjuk a későbbi alászuvasodás elkerülése és a baktériumok megtelepedésének minimalizálása céljából.
 • Széli záródás ellenőrzése: az elkészült tömések, betétek (inlay) és koronák, hidak a leggyakrabban a fogpótlás és a páciens saját foganyaga között kezdenek el alászuvasodni. Ez nagymértékben csökkenti a fogpótlás életképességét, valamint veszélyezteti a fog egészségét! Mikroszkóp rendelőnkben segítségével kiemelt figyelmet tudunk fordítani erre a területre.
 • Optimális vastagság kialakítása: a fogak előkészítése szempontjából és az ép foganyag védelme érdekében rendkívül nagy jelentőséggel bír, hogy pontosan annyi, és sem több, sem kevesebb ép foganyagot távolítsunk el, mint amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy elkészítsük, majd rögzíthessük a fogpótlást.

Kezelés kontrollja: a fogorvos mikroszkóp segítségével nagyításban ellenőrizheti a munkáját, és ezt akár előtte-utána képen, a rendelkezésre álló monitoron, Önnek is meg tudja mutatni!

 

Ezen kívül a mikroszkópos kezelésnek az Ön számára, a kezelés alatt is érezhető további előnye van:

A mikroszkóp használata során Ön a kezelőszékben relaxáltan, fekve pihen, a kezelőorvosa pedig az eddig megszokottól eltérően, ülve, egyenes gerinccel végzi gyógyító munkáját, tehát nem hajol az Ön személyes terébe. Ezáltal nem lesz kényelmetlen, bezártság érzése, ugyanakkor pontos, esztétikus, az Ön foga védelme érdekében történő kezelésben lesz része.

Kérdése merült fel? Szeretne eljönni a rendelőnkbe?

Szeretettel várjuk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.
  Mikroszkópos fogászat
  Mikroszkópos fogászat
  Gombosdent Mikroszkópos Fogászat
  Gombosdent Mikroszkópos Fogászat,
  Corvin köz 4. félemelet 5.,Budapest,Pest-1082,
  Telephone No.+3630251962
  Budapest
  Budapest
  Description
  Kutatások kimutatták, hogy szemünk csupán 0,2 mm-es távolságig képes a két pont közti távolságot megkülönböztetni, ennél kisebb távolság esetén a két pontot egynek látjuk. Ennek a ténynek komoly következményei lehetnek a fogászat területén, ahol az alábbiaknak rendkívül nagy jelentősége van: - Akár 40-szeres nagyítás - Egészséges fog megtartása - gyökércsatorna védelme - Tökéletes tisztítás – egy életre szóló gyökérkezelt fog - Precizitás - Széli záródás ellenőrzése: - Kezelés kontrollja Ezen kívül a mikroszkópos kezelésnek az Ön számára, a kezelés alatt is érezhető további előnye van: A mikroszkóp használata során Ön a kezelőszékben relaxáltan, fekve pihen, a kezelőorvosa pedig az eddig megszokottól eltérően, ülve, egyenes gerinccel végzi gyógyító munkáját, tehát nem hajol az Ön személyes terébe. Ezáltal nem lesz kényelmetlen, bezártság érzése, ugyanakkor pontos, esztétikus, az Ön foga védelme érdekében történő kezelésben lesz része.