A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Mikroszkóp a fogászatban

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Hogyan segíthet a mikroszkóp az Ön fogai egészségének minél hosszabb megőrzésében?

A fogászatban rendkívül nagy szerepe van a nagyításnak, rendelőnk éppen ezért alkalmazza a csúcstechnológiás mikroszkópokat. Fogunk, mint ahogy szervezetünk többi része, összetett felépítésű. Ezt a komplex rendszert a fogorvoslásban nem mindig látjuk tisztán, szabad szemmel.

Miért is lettünk mikroszkópos fogászat?

Milyen a fog felépítése?

A képen is látható, hogy fogunk összetett rendszer, mely szorosan kapcsolódik testünk többi részéhez. Pácienseink számára a legjobb kezelést tehát mikroszkópos alatt tudjuk nyújtani, melynek segítségével akár 40-szeres nagyításban foglalkozhatunk az Ön kezelt fogával!

Kutatások kimutatták, hogy szemünk csupán 0,2 mm-es távolságig képes a két pont közti távolságot megkülönböztetni, ennél kisebb távolság esetén a két pontot egynek látjuk.
Ennek a ténynek komoly következményei lehetnek a fogászat területén, ahol az alábbiaknak rendkívül nagy jelentősége van:

  • Egészséges fog megtartása – gyökércsatorna védelme: mélyebb fogtömés vagy fogpótlás készítése esetén fogorvos kollégáinkkal nagyon ügyelünk arra, hogy minél kevésbé közelítsük meg a pulpakamrátne sértsük meg a fogideget.
  • Mikroszkópos nagyításban erre sokkal kevesebb az esély!
  • Tökéletes tisztítás – egy életre szóló gyökérkezelt fog: amennyiben a fog gyökere már gyulladásban van, arra törekszünk, hogy tökéletesen ki tudjuk tisztítani a fog belsejében található gyökércsatornát a baktériumoktól. Mivel a fogak sokszor több gyökércsatornával rendelkeznek – melyek közül egyik-másik kétdimenziós röntgenfelvételen is rejtve maradhat – ezért a nagyítás segít a sokszor szabad szemmel nem látható gyökércsatornák feltárásában és kitisztításában!
  • Precizitás: például fogtömés vagy korona illeszkedését ellenőrizhetjük vagy korrigálhatjuk a későbbi alászuvasodás elkerülése és a baktériumok megtelepedésének minimalizálása céljából.
  • Széli záródás ellenőrzése: az elkészült tömések, betétek (inlay) és koronák, hidak a leggyakrabban a fogpótlás és a páciens saját foganyaga között kezdenek el alászuvasodni. Ez nagymértékben csökkenti a fogpótlás életképességét, valamint veszélyezteti a fog egészségét! Mikroszkóp rendelőnkben segítségével kiemelt figyelmet tudunk fordítani erre a területre.
  • Optimális vastagság kialakítása: a fogak előkészítése szempontjából és az ép foganyag védelme érdekében rendkívül nagy jelentőséggel bír, hogy pontosan annyi, és sem több, sem kevesebb ép foganyagot távolítsunk el, mint amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy elkészítsük, majd rögzíthessük a fogpótlást.

Kezelés kontrollja: a fogorvos mikroszkóp segítségével nagyításban ellenőrizheti a munkáját, és ezt akár előtte-utána képen, a rendelkezésre álló monitoron, Önnek is meg tudja mutatni!

Ezen kívül a mikroszkópos kezelésnek az Ön számára, a kezelés alatt is érezhető további előnye van:

A mikroszkóp használata során Ön a kezelőszékben relaxáltan, fekve pihen, a kezelőorvosa pedig az eddig megszokottól eltérően, ülve, egyenes gerinccel végzi gyógyító munkáját, tehát nem hajol az Ön személyes terébe. Ezáltal nem lesz kényelmetlen, bezártság érzése, ugyanakkor pontos, esztétikus, az Ön foga védelme érdekében történő kezelésben lesz része.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram