A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Műfogsor, teljes fogsor

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Kapcsos, teleszkópos, stéges fogsorok, implantátumokon rögzített fogpótlások

Teljes fogsort készítünk azokban az esetekben, amikor már csak 1, 2, 3, vagy 4 fog maradt az adott állcsontban, vagy esetleg már nincs egyetlen fog sem.

A fogpótlás alaplemeze a nyálkahártya-csont alapzaton fekszik fel, részt vesz a fogsor rögzítésében, közvetíti és eloszlatja az ínyen a rágóerőt. A rózsaszín műíny nemcsak a fogakat rögzíti, de az ajaknak is ez a rész ad a szájüreg felől támasztást. A műfogakkal a rágófunkción túl a megfelelő fonetikát és a kívánt mosolyt állítjuk helyre.

A stabilitás fokozása érdekében a megmaradt fogakat minden esetben megpróbáljuk bevonni a fogsor rögzítésébe, ilyenkor a fogakra koronákat, vagy más rögzítő eszközöket ragasztunk. A fogpótlás belsejében ezen elemek "ellendarabja" foglal helyet, így az alaplemez a nyálkahártyán támaszkodik, a fogak pedig stabilizálják azt az elmozdító erőkkel szemben. Sok esetben ilyenkor az alaplemezt vékony fém öntvénnyel erősítjük meg.

Kapocs-elhorgonyzású teljes fogsor:

Ilyenkor a fogpótlás alaplemeze mintegy körbeöleli a meglévő fogakat. A külső oldalon a fogsorból kis fémkarok nyúlnak ki, melyek rugalmasan fekszenek a fogakhoz. Az alaplemez az ínyen fekszik, a kapcsok rögzítik azt. A fogakra fém vázas, porcelánleplezésű koronákat javasolt készíteni, mert a pótlás ki- és behelyezése során jelentős az ép foganyag kopása.

Általában ezt a fogpótlás típust vagy csak ideiglenes jelleggel ajánljuk (pl. implantátumok becsontosodásának idejére), vagy csak abban az esetben, amikor az ajkak takarják a fogak nyaki részét és így a kapcsok nem látszanak.

Teleszkóp-elhorgonyzású teljes fogsor:

A meglévő 1, 2, 3, vagy 4 fogra vékony (ált arany) koronákat készítünk, a fogsorba pedig ezek negatív darabjait ragasztjuk. A fogpótlás teleszkópszerűen csúszik fel a fogakra, míg az alaplemez a nyálkahártyára fel nem fekszik. A koronák kívülről nem látszanak, azokat műfogak fedik.

Merevítő-rúd rögzítésű teljes fogsor:

A megmaradt 2, vagy 4 fogra rúd formájú, az ínnyel párhuzamosan futó összekötő öntvényt készítünk (ált arany), a fogsor fém alaplemezéhez pedig negatív darabját forrasztjuk. A fogpótlás finoman felcsúszik a rudazatra, majd 2, vagy 3 ruha-patenthez hasonló rögzítő elemhez kapcsolódik. Az alaplemez a nyálkahártyára fekszik fel, az öntvény kívülről itt sem látszik, azt műfog fedi.

Implantátumon elhorgonyzott teljes fogsor:

Ha már minden fogat el kellett távolítanunk, és az állcsontgerinc is már sorvadt, lapos, sokszor nem lehetséges kielégítő rögzítő erőt elérni a csak nyálkahártyán felfekvő fogpótlással. Ilyenkor nagyon jó szolgálatot tesz 2, vagy 4 implantátum behelyezése. A műgyökereken gömb retenciós elemekkel, vagy merevítő rúddal - a fent említett technikával – már nagy stabilitással rögzíthető a kivehető fogsor.

5, vagy 6 implantátum behelyezésének lehetősége esetén már sokszor ragasztott hidat, vagy – az ajak teltségét visszaadva - műínnyel kiegészített fix rögzítésű hídprotézist is készíthetünk. (ld.: mini implantátumok, fogbeültetés (implantáció))

Fogsor alábélelés

Bizonyos idő elteltével a teljes fogsor stabilitását veszítheti az állcsontgerinc sorvadása miatt. Ez az idő egyénileg változó, és nem meghatározható. Ilyenkor az alaplemez felfrissítése, azaz alábélelése szükséges. Ez azt jelenti, hogy a fogpótlás nyálkahártya felé néző felszínét a megváltozott gerinc formájához pontosan adaptáljuk (ld.: fogsor alábélelés).

Esetbemutatás: Régi fogpótlás cseréje implantátumon rögzülő fogsorra – látványos változással

Műfogsorra, teljes fogsorra lenne szüksége?

Segítünk kiválasztani az Ön számára legmegfelelőbb megoldást!

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram