A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Ideiglenes megoldás arra az időszakra, amíg a fogpótlás elkészül!

Ideiglenes koronát, vagy hidat (provizórium) arra az időre javaslunk, ameddig az új fogpótlás el nem készül. Elsődleges célja, hogy a lecsiszolt fogfelszíneket védjük, és helyreállítsuk a rágófunkciót. Az ideiglenes koronák/hidak fogszínű műanyagból készülnek, így esztétikai helyreállítást is jelentenek már a kezelés elején. Segítségükkel nyugodtan rághat, beszélhet, és mosolyoghat. 

Természetesen elülső fogak eltávolításakor akár azonnal is szükség lehet ideiglenes fogpótlásra, hogy az esztétikát helyreállítsuk. Ilyenkor a szomszédos fogakhoz ragasztjuk az ideiglenes koronát, amíg a hiány helyén az implantátum csontosodik (fogklipsz, Maryland-híd). 

Amikor régi ragasztott koronát, vagy hidat cserélünk le, a fogpótlás csak úgy távolítható el, ha a fogakon/implantátumokon rögzített részt átvágjuk. Ilyenkor a megfelelő szilárdságot adó váz, és az esztétikáért felelős külső porcelán réteg sérül. Az eltávolított fogmű nem javítható, és nem ragasztható vissza. A fogcsonkokat letisztítjuk, átcsiszoljuk, majd elkészítjük az ideiglenes fogpótlást. A végleges koronát/hidat csak akkor készíthetjük el, ha a provizórium körül az íny már teljesen egészséges, és a kívánt formájú. 

A provizóriumot ideiglenes ragasztócementtel rögzítjük a fogakra, az bármikor eltávolítható. Így formáján akár változtathatunk is, a fogak és az íny kezelhető, a szükséges gyógyulási idő kényelmesen kivárható.

Kérdése merült fel? Szeretné régi fogpótlását lecserélni?

Szeretettel várjuk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.