A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Fogápolás gyermekkorban – a gyermekfogorvos tanácsai

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Szeretné, hogy gyermeke fogai minél tovább épek maradjanak? A helyesen elsajátított, rendszeres fogmosás megkerülhetetlen az egészséges fogakhoz vezető úton!
Ideális volna, hogy a gyerkőc életében minél előbb kialakuljon, hogy naponta kétszer mosunk fogat. Hogyan alakíthatjuk ki ezt a jó szokást? Az alábbiakban erre adunk tanácsokat:

Érdemes akkor elkezdeni a gyermek ínyét, szájüregét tisztogatni, amikor elkezdődik a fogzás. Az első, ínyen áttört fogacskán már le tud rakódni a lepedék, amit a szájüregbe került baktériumok elkezdenek lebontani és szuvasodást, ínygyulladást okozhatnak.

Babák fogápolása

Nagyon sok típusú baba fogápolási eszköz van a pici fejű fogkefétől az ujjra húzható fogmosó rongyocskáig. Íme, egy példa:

MAM Szájápoló nyuszi 0 hónapos kortól

A fentin kívül természetesen sok-sok féle szájápoló eszköz kapható a legkisebbek számára is. Olyan terméket érdemes választani, amivel a szülő úgy érzi, hogy hatékonyan meg tudja mosni a gyermek fogát és ínyét. Amikor már pár fogacska teljesen kibújt, érdemes kis fejű fogkefére váltani.

Kisgyermekek fogápolása, fogmosása

Addig nem tud egy gyerek egyedül fogat mosni, amíg nem alakult ki az írásképe, a megfelelő finom motorika. Saját bőrünkön tapasztaljuk, hogy a gyerekek általában nem szeretnek fogat mosni ?. A tanulásban a játékos rávezetés sokat segít, a lényeg, hogy ne hagyjuk rá, ha nem engedi.

További tanácsunk, hogy esti fogmosás után már ne egyen a gyerkőc cukros ételt! A víz lenne a legideálisabb. Nem javasoljuk higított almalé, meleg tej fogyasztását sem.

A szülőkben gyakran felmerül, hogy káros-e, ha a gyermek lenyeli a fogkrémet?

A fluoridtól nem szükséges tartani, főleg abban az esetben, ha a családban is jellemző a fogszuvasodási hajlam. Lényeges, hogy mindig a gyermek életkorának megfelelő fluorid tartalmú fogkrémet válasszunk. Míg a gyermek nem tudja kiköpni a fogkrémet, elég csak egy fél borsnyi mennyiséget használnunk a fogak tisztán tartásához.

A közös fogmosás alkalmat ad arra, hogy ha a fogon vagy az ínyen bármilyen eltérést észrevesz a szülő, akkor érdemes felkeresni a fogorvost. Itt írunk bővebben arról, mire érdemes odafigyelni.

A tejfogazatban a fogszuvasodás általában gyorsabban terjed, előbb alakulnak ki nagy üregek, mint a maradófogakon. Ennek oka az, hogy a tejfogaknak más a szerkezete.

Előzzük meg a fogorvostól való félelmet!

Gyermekként Ön félt a fogorvosi széktől? Amennyiben igen, biztosan egyetért abban, hogy a megelőzés és a korai fogászati székhez szoktatás rendkívül fontos!

Érdemes már akár egészen pici korban elhozni a gyereket akkor is, ha nem lát semmilyen eltérést a fogakon. Ez a helyzet segít abban, hogy a kicsi szokja a környezetet és ne akkor kerüljön egy számára rémisztő helyre, amikor már fáj a foga!

Szeretettel várjuk rendelőnkben a legkisebbeket is!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram