A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Parodontológiai kezelés – nyitott és zárt küret

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Nem megfelelő szájhigiénia esetén a fogak és az íny felszínén, a nehezen tisztítható területeken megtelepedő lepedék és baktérium telep fogkővé alakul, mely ínygyulladáshoz, vérző, duzzadt fogínyhez és fogágybetegséghez vezet.

Fogágybetegség során a fogat körülvevő íny és csont begyullad. A lepedék, a fogkő és a baktériumok a mélybe hatolnak, melynek következtében a csont elkezd lebomlani. Beavatkozás hiányában a fog meglazul, majd kihullik.

A káros folyamat megállítására a fog körüli ínyt, a csontot és a fog íny alatti felszínét le kell tisztítanunk. Ezt a beavatkozást nevezzük küretnek.  A betegség súlyosságától és mélységétől függően zárt vagy nyitott küretet végezhetünk.

Fenti képeken: röntgenfelvételek parodontológiai küret előtt és után – az utána képen látszik, hogy a gyulladás kezelése következtében a csont visszaépült a fogak között. Így a fog még sokáig stabil maradhat!

Zárt küret menete:

Helyi érzéstelenítésben a fog és az íny közötti részt tisztítjuk meg anélkül, hogy az ínyt felnyitnánk. A fog nyaki és gyökéri felszínéről eltávolítjuk a lepedéket és a fogkövet, valamint a baktériumokkal fertőzött szöveteket. A gyulladás mértékétől és kiterjedésétől függően szükség szerint a fog felszínét speciális anyaggal előkezeljük, majd a felszínekre az íny regenerációját elősegítő zselét viszünk fel.

Ezt követően a gyulladás megszűnik, így az ínynek és a csontnak lehetősége lesz a gyógyulásra.

Nyitott küret menete:

Ezt az eljárást abban az esetben alkalmazzuk, amikor olyan mélyen van a gyulladás, hogy annak eliminálásához az íny kismértékű felnyitására van szükség. A kezelés során helyi érzéstelenítésben megnyitjuk a fogínyt, majd a fog felszínéről eltávolítjuk a lepedéket és a fogkövet, valamint a fog, a csont és az íny felszínéről a baktériumokkal fertőzött szöveteket. A fog felszínét előkezeljük, majd felvisszük a felszínekre az íny regenerációját elősegítő zselét. Szükség esetén csontpótló anyagot és membránt helyezünk be a csont visszaépülésének érdekében.

A kezelt területet varratokkal zárjuk. Egy héttel a műtétet követően távolítjuk el a varratokat.

Lehet, hogy ínygyulladása van? Szeretné kivizsgáltatni?

Arra biztatjuk pácienseinket, hogy ha ínygyulladás tüneteit tapasztalják (lila, vérző, duzzadt, olykor érzékeny íny, kellemetlen szájszag), mindenképp forduljanak fogorvoshoz! A saját, maradó fog olyan ajándék, melyet életünkben csak egyszer kapunk, vigyázzunk rájuk a lehető leginkább!

Rendelőnkben szeretettel és profi műszerekkel, felkészülten várjuk fogágybetegséggel küzdő pácienseinket is!

Nyitott küret menete – Kép forrása: rockymountperio.com

Tanácsok a zárt és nyitott kürettálást megelőzően:

Általában semmilyen különleges óvintézkedés nem szükséges, Önnek nem kell eltérnie a megszokott napi ritmusától. Javasoljuk, hogy a beavatkozás előtt étkezzen. Amennyiben gyógyszereket szed, azokat a megszokott és előírt rendben – ha orvosa külön nem tér el ettől – szedje be.

Mindenképpen jelezze orvosának a kezelést megelőzően, ha vérhigítót szed, osteoporosisra (csontritkulás) kapott gyógyszert, vagy sugárkezelésen, kemoterápián, immunszupresszáláson esett át. A rendelőbe érkezéskor fogait mossa meg alaposan.

Mi történik, ha kialakult fogágybetegséget nem kezelünk nyitott vagy zárt kürettel?

Amennyiben a fogágybetegség kezeletlen marad, a fog körüli gyulladás a csontban kiterjed, és súlyosabb, akár életet veszélyeztető általános egészségügyi problémákat okozhat.

A gyulladás területén további csontleépülés történik, mely ezen fogon túlmenően a szomszédos fogak elvesztéséhez is vezethet. Minél tovább halogatjuk a kezelést, a fogágybetegség annál inkább kiterjed és foghúzáshoz vezet, és később annál nagyobb területen kell a csontot pótolni.

Fogágybetegséggel küzd? Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram