A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Csapos fog felépítése

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Letört fogak: csap, csapos korona

Amikor egy fog oly mértékben károsodott, hogy a szájban látható koronai részt többé-kevésbé el kellett távolítanunk, a visszamaradt foganyag nem nyújt elegendő rögzítő felszínt a készítendő korona, vagy híd beragasztásához. Ahhoz, hogy a fogat felépíthessük, gyökérkezelnünk kell (esetleg újra gyökérkezelnünk), majd a gyökérbe egy üvegszál erősítésű fogszínű csapot rögzítünk. Ezt a stiftet alapul használva építjük fel a fogcsonkot. Így már vehetünk róla lenyomatot és rögzíthetünk rá koronát, vagy hidat.

A csapos fog élettartama

A fog gyökérrészébe rögzített csap igen erős: megfelelő szájhigiénia fenntartása, rendszeres fogkőeltávolítás és fogorvosi kontroll mellett sokáig elkerülhetjük a foghúzást.

Az élettartamának fontos előzménye, hogy a fog hibátlanul legyen gyökérkezelve. Rendelőnkben mikroszkópos gyökérkezelés előzi meg a csapos fog, csapos műcsonk elkészítését.

Csapos fog kofferdám izolálással

A Gombosdentben a csap rögzítése kofferdám izolálással történik. A kofferdám gumilepedő segítségével elszigeteljük a kezelt fogat vagy fogakat a száj többi részétől és a nemkívánatos nedvességtől. Ezáltal a ragasztás ereje nő, ezzel is növelve a csap és a fog élettartamát.

Csapos fog koronával, híddal

A csappal megerősített fogra korona  - cirkonkorona, préskerámia korona vagy fémkerámia korona – kerülhet. A mai modern vállas előkészítésnek köszönhetően a koronák kisebb eséllyel szuvasodnak alá, vagy sértik fel a fogínyt, mint a hagyományos eljárással készült társaik.

A csapos fogra hidat is tervezhetünk: így egy esetleges foghiányt pótolhatjuk, a rágófunkciót pedig helyreállíthatjuk.

Rendelőnkben a korona vagy híd lenyomatvétele digitális okoslenyomattal is készülhet!

Csapos fog felépítés iránt érdeklődik vagy kérdése merült fel?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram