A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Éjszakai harapásemelő sín

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Fogcsikorgatás, fogszorítás kezelésére

A mai rohanó világunkban gyakran megesik, hogy a napi történéseket, stresszt álmunkban dolgozzuk fel, és a feszültséget éjszaka vezetjük le. Ebben a lakosság háromnegyede érintett!!!

Miként zajlik az önkéntelen fogcsikorgatás?

Öntudatlanul, alvás közben az alsó és felső fogsort egymáshoz szorítjuk, és azokat mozgatjuk. Ez az ún. csikorgatás, amely jellegzetes hanggal jár.

Ezáltal túlterheljük a fogakat, amitől azok extrém mértékben kopnak, a jellegzetes csücskök eltűnnek, a fognyakaknál ék alakú hiányok keletkeznek.

A fogak érzékennyé válnak hőhatásokra, a tömések, fogpótlások eltörhetnek, az esztétikus leplezések lepattanhatnak, állkapocs ízületi problémák alakulhatnak ki.

Reggel gyakran ébredhetünk arra, hogy az arc zsibbad, a szájnyitási korlátozottság mellett a rágóizmok az éjszakai tónustól fáradtak.

Jelentkezhet fejbe, fülbe sugárzó fájdalom, állkapocs ízületi kattogás.

Az alvás nem lesz pihentető, fáradtak maradunk egész nap, a hát-, nyakizmok merevek lehetnek.

Megoldás a fogcsikorgatásra:

A probléma megoldása összetett, a teljes siker eléréséhez meg kell próbálni megoldani a kiváltó okot, kicsit csökkenteni a “tempót”, meg kell keresni, hogyan tudunk egy kicsit “lazítani a gyeplőn“.

A tüneti kezelés fontos eleme az éjszakai harapásemelő sín: egy kivehető, puha műanyagból készült, patkó alakú eszköz, melyet egyedien, páciensünk fogaira készítünk.

Hatását úgy fejti ki, mint egy ütköző a két fogsor között.

Az egyik fogívet teljesen fedi, sima felületén a szemben lévő fogak elcsúszhatnak, így nem tudnak összeakadni. A szorításkor, csikorgatáskor keletkező káros erőket egyenletesen eloszlatja, így védi az ízületet is a túlterhelődéstől.

A csücskök védve vannak a kopástól, a fogpótlások a sérüléstől.

Hogyan készül az éjszakai fogvédő, harapásemelő sín?

Amennyiben a fent részletezett tünetek Önnél is jelentkeznek, érdemes bejelentkezni rendelésre és megvizsgáltatni a fogakat.

Állapotfelmérést követően megtörténik a lenyomatvétel, mely fájdalommentes.

A harapásemelő sínt a fogtechnikus készíti lenyomat alapján, amelyet a rendelőben pontosan páciensünk adottságaihoz igazítunk. Következő alkalommal átvehető a készülék, és használatával kímélhetjük fogaink felszínét a csikorgatástól.

Ezen kívül mit érdemes tenni az éjszakai fogcsikorgatás tüneteinek enyhítésére?

A sín elkészítése nem egyedüli feladata a fogorvosnak, fontos ellenőrizni a meglévő tömések, fogpótlások állapotát, mert, ha ezek illeszkedése nem megfelelő, az állkapocs ízület túlterheltsége fokozódhat!

Az alsó-felső fogazat érintkezését, az esetleges harapási rendellenességet javasolt fogszabályozó szakorvos bevonásával kezelni.

Hasonló panasszal küzd? Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram