A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Visszahúzódott íny lehetséges okai

Előfordul, hogy azt látjuk, fogaink külső felszínén az íny lejjebb van, mint azelőtt. Ennek az elváltozásnak több oka lehet:

Visszahúzódott fogíny általában a túl erős fogmosás, azaz a vízszintes "súrolás" miatt alakul ki. A helyes fogápolási technika elsajátítása mellett próbáljuk kisebb nyomással, de ugyanolyan alapossággal tisztítani fogainkat. Javasolt az elektromos fogkefe használata, amellyel ez a probléma nagy eséllyel megelőzhető.

Az ínyvisszahúzódás másik leggyakoribb oka a fogak túlterheltsége. Sokan nem is sejtik, hogy a mindennapi stressz miatt fogainkat sokszor összeszorítjuk, éjjelente csikorgatjuk. Ezek az erők a fog nyaki részén összpontosulnak, és az íny visszahúzódását, majd a külső részen anyaghiányt (nyaki kopás) okoznak. A stressz mentes életmód mellett harapásemelő sín nyújthat megoldást.

A harmadik, de egyik legfontosabb ok lehet a fogkőképződés. A növekvő meszes lepedék egyre lejjebb tolja az ínyt a fogról (fogínysorvadás), mely már nem csak esztétikai problémát, vagy érzékenységet okoz, hanem ínygyulladást is. Természetesen a fogkövet és a foglepedéket el kell távolítanunk.

Speciális, úgynevezett tunnel-technikával lehetőség van arra, hogy a szabaddá vált területen a visszahúzódott fogínyt visszahelyezzük a fognyakra.

Szeretné megvizsgáltatni fogínye állapotát?

Szeretettel várjuk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.