A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Tejfog gyökérkezelés

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Rövid beavatkozás érzéstelenítésben, kis töméssel!

A tejfogban a szuvasodás lehet olyan nagymértékű, hogy az a fogbél gyulladásához vagy elhalásához vezet. Ilyenkor a fog nagyon érzékeny lesz a hőmérsékletváltozásokra, vagy ingerhez nem köthetően már "magától" is fájni kezd. A fertőzött, vagy már elhalt szöveteket el kell távolítani a fogból, azaz a tejfog gyökérkezelésére van szükség.

A gyulladás mértékétől függően kétféleképpen járhatunk el. Ha csak a fogideg koronai része érintett, de a gyökéri rész egészséges, eltávolítjuk a szuvas részeket, majd a fertőzött fogideget, de a gyökéri részt érintetlenül hagyjuk. A fog koronai részébe egy védő-szigetelő anyagot helyezünk, amely a későbbi fogváltást nem zavarja, a tejfog-gyökerek felszívódása zavartalan lesz. 

Abban az esetben, ha a fogfájdalmat már az íny és/vagy az orca duzzanata is kíséri, akkor a teljes fogbél eltávolítására van szükség. Első lépésben megnyitjuk a fogat a rágófelszínen, hogy a gyulladásos folyadék a nyíláson keresztül elvezetődjön. A folyamat mértékétől, és a láz jelenlététől függően láz-, és fájdalomcsillapító, illetve antibiotikum adása is szükséges lehet. A fogbél eltávolításakor a folyamat hasonlít a hagyományos gyökérkezeléshez, mivel a gyulladt szövetet eltávolítjuk, a gyökércsatornát megmunkáljuk, fertőtlenítjük, és végül hermetikusan lezárjuk. A gyökértömő anyag feloldódó kell legyen, hogy a tejfog-gyökerek felszívódását és a maradó fogak előtörését ne zavarja.

Amennyiben a tejfog gyökérkezelését nem végezzük el időben, a mélyben fennálló és terjeszkedő gyulladás miatt a fejlődő maradó fog csírája sérülhet. Színben és formában fejlődési zavart szenvedhet.

Mérlegelnünk kell, hogy az elromlott tejfogat gyökérkezeljük, vagy eltávolítjuk! Ez nagymértékben függ a károsodás mértékétől, a csont és az íny érintettségétől, illetve attól, mikor váltódna az adott fog (ld.: tejfog eltávolítás).

 

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram