A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Rögzített híd, rejtett elhorgonyzás, kivehető pótlás

Kombinált fogpótlást abban az esetben készítünk, amikor a maradék fogak száma, és elhelyezkedése nem teszi lehetővé hosszú híd készítését, de még nem szükséges teljes fogsort készítenünk. 

Mint nevük is mutatja, több részből állnak: a megmaradt fogakon rögzülő híd, és a hozzá csatlakoztatott kivehető pótlás.

A híd fém vázzal készül, porcelánleplezéssel. Két végére 1-1 ún. finommechanikai rögzítő elem kerül, porcelánleplezés nélkül. A hidat mindig véglegesen rögzítjük a szájban: vagy cementtel ragasztjuk a fogakra/implantátumfejekre, vagy az implantátumokra csavarozzuk. Ezen rögzített rész segítségével tökéletesen helyreállíthatjuk a kívánt esztétikát, és biztonságos felszínt alakíthatunk ki ahhoz, hogy a kivehető rész stabilan kapcsolódhasson.

Mivel a hidat nem tudjuk – megfelelő számú és elhelyezkedésű fog hiányában – tetszőlegesen meghosszabbítani, szükségünk van kivehető fogpótlásra is. Ez a rész a hiányzó (általában oldalsó, hátsó) fogakat oly módon pótolja, hogy keskeny alaplemeze a nyálkahártyán fekszik, rajta rögzül a műíny, és a műfogak. A hídhoz pontosan illeszkedik, és a finommechanikai rögzítő elem segítségével ruhapatenthoz hasonló módon hozzá is kapcsolható. Ezen kapcsolat miatt a kivehető rész is megbízható, jól rögzített fogpótlás.

A kombinált fogpótlás nagy előnye, hogy a híd két végén elhelyezett rögzítő elemet a kivehető fogpótlás alatt "elrejtjük", így az láthatatlan marad.

 

Kombinált fogpótlás iránt érdeklődik?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.