A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Fog implantátum tervezése, behelyezése műtéti sablonnal

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Számítógépes tervezés és műtéti sablon készítése – hogy a fog implantátum a legjobb helyre kerüljön!

A fogbeültetés a kihúzott fog pótlásának legjobb módszere. Az implantátumokat műgyökérnek is nevezzük, melyre korona vagy akár híd is kerülhet.

A fogbeültetést minden esetben tervezés előzi meg: digitális panoráma röntgen és 3 dimenziós CT felvétel segítségével az implantológus megvizsgálja a csontállományt, hogy alkalmas-e az implantátum befogadására és a fogpótlás megtartására.

Számítógép segítségével még a fogbeültetés előtt megtervezzük a leendő implantátum pontos helyét, a behelyezés szögét, elhelyezkedését, lefutását. Ez alapján elkészül az egyedi sablon, mely megkönnyíti az implantológus munkáját a fogbeültetéskor.

Mi az előnye, ha műtéti sablont alkalmazunk az implantációkor?

  • Bizonyos esetekben, pl. nagyon keskeny csontállomány, szűk hely, anatómiai képlet közelsége esetén biztonságos marad a fogbeültetés, ha sablon jelöli ki az implantátum helyét és mélységét
  • A fúrósablon alkalmazásával kevesebb szövetet kell feltárnunk fogbeültetéskor
  • Az implantátum beültetése rendkívül pontos lesz: az úgynevezett fúrósablon segítségével éppen oda kerül a műgyökér, ahová majd a koronát vagy hidat szeretnénk helyezni
  • A sablon segítségével gyorsabb és egyszerűbb az implantáció, mivel annak tervezése számítógépen, még a műtétet megelőzően megtörténik

Az implantációs sablon elkészítésének menete

A fogbeültetés menetéről itt olvashat. A műtéti sablon elkészítése a diagnosztikai fázisban történik. A CT felvétel elemzése során merülhet fel a fúrósablon alkalmazása, melyet orvosa tervez meg. A digitális terv alapján pár nap alatt elkészül a fúrósablon. Ezt a Gombosdent rendelőjében, az Ön implantológusa fogja alkalmazni a műtét során.

Amennyiben a diagnosztika során megállapítjuk, hogy a csontállomány kiegészítésre szorul, a fogbeültetést megelőzően csontpótlást végzünk.

Lényeges, hogy a műtéti sablon tervezésekor az implantátumra kerülő, leendő fogpótlás (korona, híd) szögét, állását is figyelembe vesszük, hiszen ennek látható módon, illeszkednie kell a többi foghoz. Ebből vezetjük le a tervezett implantátum beültetési szögét és egyéb szükséges paramétereit.

Műtéti sablonnal történő fogbeültetés iránt érdeklődik?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram