A CORVIN MOZI MELLETT

Cím:

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Műcsont behelyezése csontvastagítás, állcsontkorrekció céljából - az implantáció érdekében. Arcüregemelés (sinus lift) – hogy felül is elférjen az implantátum!

Implantáláskor egy kis titán hengert helyezünk a csontba, melyet teljes hosszában és szélességében szeretnénk elsüllyeszteni. Előzetes rtg, vagy ct felvételek segítségével tájékozódunk az állcsontok vastagságáról és formájáról. Az operáció tervezésekor tehát megfelelő mennyiségű csontnak kell rendelkezésre állnia. A vizsgálat során azonban sokszor kiderül, hogy a hely kevés, az implantátum egyes felszíneit nem borítaná csont. Ilyenkor a műgyökér behelyezését megelőzően, vagy vele egy időben lehetőségünk van a csont megvastagítására, térfogatának növelésére – azaz csontpótlásra.

Csontpótlás alkalmával rövid operációt végzünk: helyi érzéstelenítésben megnyitjuk az ínyt, és a csontra kívánt mennyiségű csontpótló anyagot helyezünk. A nyálkahártya zárása után a gyógyulás 3-6 hónap, mely idő elteltével a csont "megvastagodott", és így alkalmas implantátum befogadására.
Bizonyos esetekben csontpótlás az implantátum beültetésével egyidőben is elvégezhető.Ilyenkor az implantátum és a csontpótló anyag csontosodása egyszerre történik, így megspóroltunk 3-6 hónapot.

Külön említést érdemel az örlő fogak területe a felső állcsonton. Itt az arcüreg kiterjedt volta miatt sokszor vékony a csont, és nem lehet implantátumot behelyezni. Viszont nagy előnye a területnek, hogy viszonylag kis beavatkozással a meglévő csont könnyen tömöríthető, áthelyezhető, megvastagítható. Csontpótló anyag behelyezésével már egészen reménytelennek tűnő helyeken is lehetőség nyílik implantátumok behelyezésére, és rögzített fogpótlások (pl. hidak) készítésére.

Fogbeültetés, csontpótlás iránt érdeklődik?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.