A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Csontpótlás

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Műcsont behelyezése csontvastagítás, állcsontkorrekció céljából - az implantáció érdekében. Arcüregemelés (sinus lift) – hogy felül is elférjen az implantátum!

Implantáláskor egy kis titán hengert helyezünk a csontba, melyet teljes hosszában és szélességében szeretnénk elsüllyeszteni. Előzetes rtg, vagy ct felvételek segítségével tájékozódunk az állcsontok vastagságáról és formájáról. Az operáció tervezésekor tehát megfelelő mennyiségű csontnak kell rendelkezésre állnia. A vizsgálat során azonban sokszor kiderül, hogy a hely kevés, az implantátum egyes felszíneit nem borítaná csont. Ilyenkor a műgyökér behelyezését megelőzően, vagy vele egy időben lehetőségünk van a csont megvastagítására, térfogatának növelésére – azaz csontpótlásra.

Csontpótlás alkalmával rövid operációt végzünk: helyi érzéstelenítésben megnyitjuk az ínyt, és a csontra kívánt mennyiségű csontpótló anyagot helyezünk. A nyálkahártya zárása után a gyógyulás 3-6 hónap, mely idő elteltével a csont "megvastagodott", és így alkalmas implantátum befogadására.
Bizonyos esetekben csontpótlás az implantátum beültetésével egyidőben is elvégezhető.Ilyenkor az implantátum és a csontpótló anyag csontosodása egyszerre történik, így megspóroltunk 3-6 hónapot.

Külön említést érdemel az őrl fogak területe a felső állcsonton. Itt az arcüreg kiterjedt volta miatt sokszor vékony a csont, és nem lehet implantátumot behelyezni. Viszont nagy előnye a területnek, hogy viszonylag kis beavatkozással a meglévő csont könnyen tömöríthető, áthelyezhető, megvastagítható. Csontpótló anyag behelyezésével már egészen reménytelennek tűnő helyeken is lehetőség nyílik implantátumok behelyezésére, és rögzített fogpótlások (pl. hidak) készítésére.

Tanácsok a beavatkozást megelőzően:

Általában semmilyen különleges óvintézkedés nem szükséges, Önnek nem kell eltérnie a megszokott napi ritmusától.

Javasoljuk, hogy a beavatkozás előtt étkezzen. Amennyiben gyógyszereket szed, azokat a megszokott és előírt rendben – ha orvosa külön nem tér el ettől - szedje be.

Mindenképpen jelezze orvosának a kezelést megelőzően, ha vérhigítót szed, osteoporosisra (csontritkulás) kapott gyógyszert, vagy sugárkezelésen, kemoterápián, immunszupresszáláson esett át. A rendelőbe érkezéskor fogait mossa meg alaposan.

Fogbeültetés, csontpótlás iránt érdeklődik?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram