A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Implantátumokon rögzülő fix műfogsor – All-on-4 technika

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Régi hídjának tartó fogai tönkrementek? Teljes, kivehető műfogsora van? Szeretné, hogy könnyebben menjen a rágás? Szeretné, hogy ne kelljen aggódnia amiatt, hogy kiesik, meglazul, megmozdul beszélgetés, nevetés, étkezés közben?

Az All-on-4 (vagy 5 ill. 6) technika megoldását javasoljuk Önnek, melynek lényege, hogy teljes fogatlanság esetén 4/5/6 db implantátumon rögzítjük az új fogsorát és ezek után nem kell aggódnia a kivehető protézis okozta kényelmetlenségek miatt.

Mit is jelent ez?

Az All-on-4 vagy 5 vagy 6 megoldást fogatlan állcsont esetén alkalmazzuk. Segítségével kivehető műfogsor, protézis helyett fix megoldást készíthetünk. A műfogsor, vagy a híd implantátumokon rögzül, melyek száma a rendelkezésre álló csont mennyiségétől és minőségétől függ. Szükség esetén természetesen csontpótlásra is lehetőség van. A rendelkezésre álló csontkínálat és az állcsont ívének függvényében általában 6, vagy 5 implantátumot helyezünk be. Minimálisan 4 db implantátum beültetésére van szükség, de az ilyenkor készített híd statikai okok miatt mindig rövidebb, kisebb. Minél több implantátumon rögzül a leendő fogsor, annál megbízhatóbban tudjuk pótolni a kívánt darabszámú fogakat.

Az All-on-4 technika alkalmazása előtt 3 dimenziós CT felvétel segítségével állapítjuk meg a csontkínálatot. A beavatkozás előtt kiválasztjuk a helyzethez legmegfelelőbb implantátum méretet és típust.

Az All-on-4 technika menete

E technikával készülő implantátumok beültetésének menete megegyezik a hagyományos implantátumokéval:

Minden esetben alapos vizsgálat előzi meg az implantátumok beültetését, melyet 3D CT felvételen ellenőrzünk. Ezt követően helyi érzéstelenítésben beültetjük az implantátumokat és lezárjuk az ínyt. Varratszedés után a gyógyulási szakasz következik annak érdekében, hogy az implantátumok megfelelően csontosodjanak és később el tudják látni a feladatukat.

Ezt követően az implantátumokat felszabadítjuk az íny alól, megtörténik az ínyformázás és ezután kerülhet az új, végleges fogpótlás a helyére.

Mi változik?

A kivehetővel szemben lényeges különbség, hogy ez a típusú fogpótlás a páciens által nem kivehető, nem eltávolítható a szájból. Fogorvosi ellenőrzéskor, a fogorvosi rendelőben tudjuk csak eltávolítani. Tisztíthatósága otthoni módszerekkel (fogkefe, fogkrém, fogselyem és fogköztisztító kefe) teljes mértékben elvégezhető.

Az esztétika, a beszédkészség, a fonetika és a rágófunkció újra helyreáll, a fogsor viselése kényelmes lesz! Az új fogpótlás az implantátumokon rögzül, a megfelelő otthoni szájápolás és 6 havonkénti orvosi kontroll kellett sok-sok évig megbízhatóan látja el feladatát.

Érdekli az All-on-4 technika?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram