A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Maryland-híd – hosszú távú ideiglenes fogpótlás csiszolás nélkül

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Bizonyos helyzetekben szükséges olyan megoldást találni a hiányzó fog pótlására, mely a szomszédos fogak lecsiszolása nélkül, hosszabb távon megállja a helyét. Erre lehet kiváló megoldás a Maryland-híd, mely a mosolygáskor feltűnő fogat helyettesíti.

Milyen esetekben alkalmazzuk a Maryland-hidat?

Kis kiterjedésű (1 fog) foghiány esetén, amikor az esztétika megköveteli, hogy a hiányzó fogat ideiglenesen pótoljuk.

  1. Fogeltávolítás után, a gyógyulás idejére: egyes foghúzás után érdemes várni a fogbeültetéssel, amíg a húzás helye szépen begyógyul, a csont és a fogíny regenerálódik.
  2. Csontpótlás után: ilyenkor a szájsebész utasítása szerint várnunk kell 4-6 hónap gyógyulási időt, mielőtt az implantátum beültetése kerül. Mivel ezt a foghiányt sem híddal terveztük pótolni – az esztétika megtartása végett – Maryland-hidat készítünk.
  3. Fogbeültetés után – az implantátum gyógyulásának és csontosodásának idejére: a csontpótláshoz hasonlóan itt is gyógyulási időt kell kivárnunk. Azonban a hiányzó fogat ideiglenesen pótolnunk kell.
  4. Csírahiány esetén: ilyenkor valamelyik maradó fog vagy fogak (általában a felső 2-es fogak) hiányoznak, nem nőttek ki. Maryland-híd készítésével óvjuk az egészséges szomszédos fogakat attól, hogy hagyományos híd készítéséhez le kelljen őket csiszolni.

Melyek a Maryland-híd előnyei?

  • Esztétikus, a fogak színéhez illeszkedő, hosszútávon is jó megoldás, mely a szükséges időre biztosítja a megfelelő esztétikát
  • Legfőbb előnye, hogy a Maryland-hidat a két szomszédos fog belső, nyelv felőli részén rögzítjük anélkül, hogy azokat lecsiszolnánk
  • A többi fog formájához illeszkedik – fogtechnikus készíti lenyomatvételt követően

Milyen helyzetben nem alkalmas a Maryland-híd használata?

Állandó fogpótlásként rendelőnkben nem alkalmazzuk, mivel rögzíthetősége és funkcionalitása nem múlja felül a modern fogpótlásokat és implantátumokat. Csak egy fog hosszútávú ideiglenes pótlására alkalmazzuk, mivel több, egymás melletti foghiány esetén nem rögzül stabilan.

Kérdése merült fel?

Szeretettel várjuk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram