A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Foghúzás ajándékkal, majd helyfenntartás a maradó fognak!

Abban az esetben, amikor a tejfog erősen destruált, mozog, vagy a gyökérkezelés ellenére sem múlik el a gyulladás, dönthetünk a fog eltávolítása mellett.

Tejfog eltávolítására sor kerülhet fogszabályozási, vagy fogpótlástani szempontok miatt is.

Amennyiben a maradó fog csírájának hiánya, vagy a maradó fog rendellenes előtörési iránya miatt a tejfog gyökere nem szívódik fel, a tejfog nem kezd el mozogni, és nem esik ki magától. A fogváltás időszakán túl a tejfog-eltávolítását azonban meg kell fontolnunk, hiszen a hiányt pótolnunk, vagy fogszabályozóval zárnunk kell. 

A tejfog eltávolítása érzéstelenítésben történik, a tejfog helyzetétől függően csak a nyálkahártyát érzéstelenítjük el, vagy injekciót is adhatunk.

Ha a kérdéses tejfog eltávolításra kerül, és a maradó fog előtörése 1 éven belül nem várható, mindenképpen gondoskodnunk kell arról, hogy a szomszédos fogak ne zárják a kihúzott fog helyét. Ezzel a helyfenntartóval elkerülhetjük a maradó fog előtörési zavarait. 

A tejfogak egészségének tehát fontos szerepe van a zavartalan fogváltás menetében. Korai elvesztésük miatt harapási rendellenességek alakulhatnak ki (mélyharapás, soron kívül-belül állás, tengelyeltérés, a maradó fog nem jelenik meg a szájüregben, stb.), amelyeket csak fogszabályozással lehet korrigálni (ld.: fogszabályozás).

Szeretné gyermeke fogait megvizsgáltatni?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.