A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Gyökércsúcs rezekció

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Rezekció és kürett – azaz a gyökércsúcs sebészi tisztítása

Miért szükséges a gyökércsúcs rezekció?

A gyökércsúcsamputáció (resectio) leggyakoribb oka a gyökér csúcsi részén lévő gyulladás, mely a gondos és szabály szerint végzett gyökérkezelés után sem gyógyul kielégítően. A folyamat hátterében általában olyan anatómiai akadály áll (sok részre ágazó csatornavégződés), melyet nem tudunk leküzdeni, és a gyökércsúcsnál maradt baktériumokat nem tudjuk likvidálni. A másik lehetséges ok, hogy a gyökércsúcson túlérő gyökértömés fájdalmat okoz. A gyökércsúcs rezekció célja, hogy a gyökér csúcsán lévő gyulladást, vagy idegen testet a fog megmentése érdekében feltárjuk és eltávolítsuk.

A gyökércsúcs resectio célja, hogy a gyökér csúcsán lévő gyulladást feltárjuk és eltávolítsuk. Egyúttal gyökér csúcsi részének kb 3mm-ét is eltávolítjuk, hiszen ez a rész rejti a gyulladást fenntartó baktériumokat. A beavatkozás után visszamaradó pici üreget hamarosan új csont tölti ki.

Tanácsok a gyökércsúcs rezekció előtt:

Általában semmilyen különleges óvintézkedés nem szükséges, Önnek nem kell eltérnie a megszokott napi ritmusától. Javasoljuk, hogy a beavatkozás előtt étkezzen. Amennyiben gyógyszereket szed, azokat a megszokott és előírt rendben – ha orvosa külön nem tér el ettől – szedje be. Mindenképpen jelezze orvosának a kezelést megelőzően, ha vérhigítót szed, osteoporosisra (csontritkulás) kapott gyógyszert, vagy sugárkezelésen, kemoterápián, immunszupresszáláson esett át. A rendelőbe érkezéskor fogait mossa meg alaposan.

Esetbemutatás: Régi koronák cseréje cirkon koronákra és gyulladás megszüntetése gyökércsúcs eltávolítással, mikroszkópos nagyításban

Hasonló panasza van, vagy kérdése merült fel a kezeléssel kapcsolatban?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram