A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Várandós kismama ellátása

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Gyermeket vár vagy tervez?

Szeretné, hogy a pocakban fejlődő gyermek az Ön fogászati kezelése alatt is biztonságban legyen?
Hallott arról a mondásról, hogy „egy gyerek, egy fog” és nem szeretne fogat elveszíteni a terhesség során?

A várandósság fogászati szempontból is kiemelt figyelmet érdemel! Az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy a kismamák ellátása során milyen szempontokat veszünk figyelembe és mire érdemes Önnek ügyelnie.

  1. A legjobb, ha a várandósság előtt, annak tervezésekor átesik fogászati állapotfelmérésen. A röntgenfelvételen kimutathatók az esetleges elváltozások, és az esetleges fogszuvasodást, gyulladást, koronacserét még idejében el tudjuk végezni. Ha ezt az állapotot otthoni fogápolással és a dentálhigiénikus rendszeres látogatásával fent tudja tartani, a várandósság alatt a szájüregében gyulladásmentes környezetet teremthet!
  2. A várandósság ideje alatt a hormonális változások miatt sérülékenyebbé válik a nyálkahártya, könnyebben kialakulhat gyulladás. Vérzékennyé, érzékennyé válhat a fogíny, könnyebben kialakulhat a fogkő. Emellett mozgathatóvá válhatnak a fogak, ami az elvesztésükhöz is vezethet. Ezért azt javasoljuk, hogy negyedévente keresse fel dentálhigiénikusát és végeztesse el a fogkő és az elszíneződések eltávolítását. Ezzel elejét veheti a komolyabb gyulladásnak és a fogszuvasodás kialakulásának. A fogorvosi kontrollvizsgálatot szintén negyedévenként javasoljuk: legyen a várandósság alatt is megnyugtató szakmai kezek között a kismama fogazatának egészsége!
  3. Az első trimeszterben a gyakori hányás miatt jelenlévő gyomorsav következtében a fogzománc fokozottan kopik, a foga érzékennyé válhat. Emellett többször keveset étkezik a kismama. Ha mindezek mellett nem változtat a fogmosási gyakoriságon, könnyebben kialakulhat fogszuvasodás és ínygyulladás. Érdemes minden étkezés után fogat mosni, hogy elejét vegye a fogszuvasodásnak!
  4. A halasztható fogászati kezeléseket a szülés utánra időzíthetjük. Ilyen például a fogfehérítés, és egyéb esztétikai jellegű kezelések, melyek elhalasztása nem veszélyezteti a fog és a baba egészségét.
  5. Várandósság ideje alatt nem készítünk röntgenfelvételt! Ezért is érdemes előtte készíttetnie!
  6. A halaszthatatlan, fájdalmat okozó fogászati kezeléseket elvégezhetjük. Ilyenkor helyi érzéstelenítést alkalmazunk, mely veszélytelen a magzatra.
  7. Gyógyszer (fájdalomcsillapító, antibiotikum) szedését csak korlátozott mértékben javasoljuk, melyről kérje ki nőgyógyásza tanácsát.
  8. Szülés után a szoptatás a gyermek fogazatának kialakulása miatt is jelentős: segít abban, hogy az állcsont és a szájpadlás szépen fejlődjön.

A fenti tanácsok betartásával biztos lehet abban, hogy mindent megtett fogai egészségéért, és fogászati szempontból is vigyáz babája stresszmentes fejlődésére. Ha kisbabát tervez vagy már várandós, szeretettel várjuk mikroszkópos fogászatunkon, ahol a kismamákat barátságos hangulatban, profi eszközökkel, anyagokkal és magas szakmaisággal kezeljük.

Várandós vagy babát tervez?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram