A CORVIN MOZI MELLETT

Cím:

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Páciensünk érzékeny amalgámtömésével kereste meg rendelőnket. Az állapotfelméréskor szabad szemmel is jól látható volt az alászuvasodás, ezért egyértelmű volt, hogy cserélni kell a fogtömést.

A régi amalgámtömések nagyon mélyek voltak, az alászuvasodás miatt pedig felmerült, hogy amennyiben tisztításkor elérjük az ideget, a fogat gyökérkezelni kell. Ez esetben páciensünk még időben érkezett, valamint a mikroszkóp segítségével precízen ki tudtuk tisztítani az üregeket, így erre a kezelésre szerencsére nem került sor!

Alászuvasodott, mély, régi amalgámtömések

 

Mikroszkópos nagyításban történt a régi tömések eltávolítása. Az eszköz segített abban, hogy a kezelt területet akár 40x nagyobban lássuk, így az egészséges foganyag megóvásában nagyon nagy szerepe volt!

Mélyen szuvasodott fogak. Reméltük, hogy elkerülhető lesz a gyökérkezelés!

 

A kezelés első fázisa alkalmával a fogakból kofferdám izolálásban távolítottuk el az amalgámtöméseket, megtisztítottuk a szuvas részektől az üregeket és lenyomatot vettünk a fog betéthez. A betét (inlay, onlay) előnye, hogy egy darabban, fogtechnikus által készül. E miatt mély szuvasság esetén sem kell számolnunk az anyag zsugorodásával, azaz széle mindig pontos, illeszkedik a foghoz. Kiválóan védi a fogat a későbbi töréssel szemben, továbbá tökéletesen illik az adott fog színéhez és formájához.

Elkészült betétek (onlay-k) a rögzítés előtt

 

Az első találkozást követő egy hétig a fog felszínét tömőanyag védte. Ez idő alatt elkészült a végleges betét.

A második alkalommal megtörtént a betét (inlay, onlay) végleges rögzítése:

Az amalgám tömések eltűntek, a fogat már a két esztétikus betét védi! Vajon melyik fogakat is kezeltük? ☺

 

Páciensünk az elkészült, természetesen fehér és fogához illő betétekkel akár teli szájjal mosolyoghat, mivel ekkora nagyításban sem látható, hogy fogorvosnál járt. Az eredmény: megfelelő szájápolással és kontrollvizsgálatokkal sokáig szép és egészséges fogak!

Ön is tart attól, hogy régi amalgámtömései alászuvasodtak?

Szeretettel várjuk rendelőnkben!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.