A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Kofferdám izolálás – védelem a fogaknak

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Rendelőnkben elsődleges szempont a meglévő fogak megmentése. E cél érdekében alkalmazzuk a mikroszkópos nagyítást és még sok-sok speciális eszközt és eljárást. Az alábbiakban a kofferdám izolálásról lesz szó, mely az elvégzett kezelés minőségét nagyban emeli!

Mit jelent a kofferdam izolálás?

Bizonyos kezelések esetén a kezelt fogat és környékét erre a célra kifejlesztett rugalmas gumilepedővel izoláljuk. A kezelés során a nyál, a pára és a szájban lévő káros baktériumok vagy fémek nem kerülnek kapcsolatba a kezelt fogfelszínnel.

A beavatkozás egy speciális izoláló rendszer, az ún. kofferdam izoláló szett alkalmazásával történik: a fogak egy gumilepedőn ejtett lyukakon bújtathatóak át. A lepedőt rögzítjük a szomszédos fogakon, majd egy keret segítségével a szájon kívül tartjuk. A kezeléshez több fog egyidejű izolálása szükséges lehet. E segédeszköz sokszor hasznos és elengedhetetlen feltétele a sikeres kezelésnek, tökéletes rálátást, biztonságot és megfelelően száraz körülményeket teremt a munkához. Fájdalommentes, a gumilepedőt helyén tartó kapocs felhelyezésekor – érzéstelenítés nélkül – is csak kis nyomás érzés tapasztalható.

Milyen kezelések esetén számíthat arra, hogy kofferdám izolálást alkalmazunk?

Miben segít, mi az értelme a kofferdám izolálásnak?

Mikroszkópos gyökérkezeléskor:

A kezelt fog izolálásával a szájban termelődő nyáltól és az abban lévő baktériumoktól védhetjük meg a kezelt területet. A fog belső üregrendszerét ilyenkor fertőtleníteni szeretnénk, nem megengedve a szájüreg baktériumai által történő felülfertőződést.

Tömés, barázdazárás készítésekor:

A modern, esztétikus, fehér fogtömések és barázdazáró anyagok fényre kötnek és érzékenyek a nedvességre. Az elkészült fogtömés tartósságát elősegíti, hogy a fogtömés száraz körülmények között, nyál- és nedvességmentes környezetben készül.

Amalgám tömés cseréjekor:

Kofferdam izolálás alkalmával a kezelendő fogat és a szájüreget gyakorlatilag hermetikusan el tudjuk különíteni egymástól. Az izolált környezetben eltávolított, nehézfémeket is tartalmazó amalgám anyaga így nem kerül a légutakba, vagy a nyelőcsőbe és nem halmozódik fel a szervezetben.

Amalgám tömés cseréje után – a mai kor elvárásainak megfelelően – esztétikus, fogszínű restaurációt készítünk, a kofferdam izolálás ide vonatkozó előnyei fentebb olvashatóak.

Betétek, fémmentes koronák, héjak rögzítésekor:

 A fogpótlás precíz illeszkedése kulcsfontosságú az alászuvasodás elkerülésének érdekében. A precíz színmeghatározáson túl, a fogpótlás széli részének színtartóssága (szürkés ínyszél, nyaki elszíneződés) is fontos tényezője a hosszantartó, esztétikus megjelenésnek. A kofferdám izolálás segítségével, high-tech körülmények között, mindhárom fontos kritérium könnyebben teljesíthető!

Csap beragasztásakor:

Csap beragasztásakor szintén a nedvesség mentes környezet kialakítására törekszünk, mely a készített felépítés és fogpótlás hosszútávú sikerének lesz záloga.

Kérdése merült fel? Érdekli a kofferdamos kezelés?

Szeretettel várjuk!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram