A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Mini implantátumon rögzített kivehető műfogsor

Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Rövid műtét akár feltárás nélkül is! Gyors gyógyulás, stabil fogsor!

MDI – Mini Dental Implant

Ezt az implantátum típust teljes fogsorok rögzítésére használjuk. A fogpótlás továbbra is a nyálkahártya-csont (íny) alapon nyugszik, azonban az implantátumok stabilizálják a fogsort az összes kimozdító erővel szemben. Nincs sem oldalirányú elmozdulás, sem pedig “leesés”, vagy “kiugrás”.

Sokszor találkozunk azzal a klinikai képpel, hogy a régen elvesztett fogak helyén az állcsont lelapul, elkeskenyedik. A mini implantátumokat azért fejlesztették ki, hogy azokban az esetekben is tudjunk implantátumot helyezni az állcsontba, ahol kevesebb a rendelkezésre álló csontállomány. A mini implantátumok a hagyományos implantátumokhoz képest vékonyabbak, 1.8-2.4mm átmérőjűek.

Nagy előnyük, hogy – éppen vékonyságuk miatt – legtöbbször metszés és csontfeltárás nélkül, az ínyen képzett tűszúrásnyi lyukon át behelyezhetőek az állcsontba. Nem kell kinyitnunk és nem kell összevarrnunk az ínyt, így a beteg műtét utáni kellemetlenségei lényegesen csökkennek.

A csontkínálattól és egyéni adottságoktól függően általában 4db mini implantátumot helyezünk az alsó állcsontba és 6db-ot a felső állcsontba. Az implantátumok kis gömb feje látszik csak ki az ínyből, erre pedig patent szerűen illeszkedik a fogpótlásban elrejtett 4-6db kis fém ház. A fém házak belsejében egy-egy kis gumigyűrű kapott helyet, hogy a fogsor behelyezhetősége és helyre pattintása könnyebb legyen.

A régi fogsor stabilizálása alkalmával sokszor időszerű újat készítenünk, hogy a műfogakat megújíthassuk, a fogsor alját az idők során megváltozott ínylefutáshoz igazíthassuk, és a 3mm átmérőjű kis fém házaknak helyet biztosítsunk a műanyag ínyben.

Előfordul azonban olyan eset is, amikor Páciensünk a már meglévő protézisével több szempontból elégedett, és orvosi szempontból is csak a fogpótlás jobb rögzítettségét szeretnénk elérni. Ilyenkor az implantátumok behelyezése alkalmával –amennyiben az implantátumok operáció közbeni szorulása kielégítő-, még aznap rögzítjük a kis fém házakat a fogpótlásban. Így páciensünk a műtét után a régi, de immáron stabil fogsorával távozhat a rendelőből.

A mini implantátum beültetésének menete:

A vizsgálat:

Az általános-, és fogászati anamnézis felvétele után megvizsgáljuk a fogatlan álcsont anatómiai viszonyait. Szükség esetén a pontosabb beméréshez CT-, vagy OP röntgenfelvételeket készítünk. Meghatározzuk a behelyezendő implantátum helyét, tengelyállását, típusát és méretét.

A páciens előkészítése:

A implantáció előfeltétele a nagyon jó szájhigiéne és a szabályos, gondos szájápolás.Előzetesen minden fogról el kell távolítanunk a lepedéket, fogkövet, majd a páciensnek el kell sajátítania a helyes fogápolási technikákat. A szuvas fogakat el kell látnunk, hogy kellően tiszta körülményeket teremtsünk az operációhoz. A régi fogpótlásokat ki kell tisztítsuk, szájfertőtlenítő oldattal a nyálkahártyát fertőtlenítenünk kell.

Az operáció:

A mini implantátum behelyezése járóbetegrendelésen, helyi érzéstelenítésben végzett műtéttel történik. Optimális esetben az ínyt nem kell felnyitnunk, rövid előfúrás után azon keresztül helyezzük be az implantátumokat. Ha az anatómiai adottságok (túl keskeny állcsontgerinc) megkövetelik a csont feltárását, minimális, kb 3mm hosszú területen elvégezhető a beültetés. A műtét körülbelül 30-40 percig tart.

Az operáció után:

Amennyiben a műtét alkalmával az összes implantátumot sikerült megfelelő erővel rögzíteni a csontban, lehetőségünk van azonnal munkába is állítani őket. A fogpótlásban a fém házakat rögzítjük, Páciensünk stabil fogpótlásával térhet haza. Előfordulhat, hogy a műtét során egy-egy implantátum nem helyezhető be elég stabilan, mert a csontállomány nem elég tömör. Ilyenkor nem terhelhetjük meg az implantátumokat, ki kell várnunk a csontosodási időt, mely három hónap.

Az implantátumok elhelyezkedésének megfelelően a fogpótlás belső felszínén kis üregeket alakítunk ki, melyekbe gumit rétegzünk. Ebbe a puha ágyba süpped bele az implantátum gömbfeje.

Így kissé már stabilizáltuk a fogsort, de mégis – számottevő terhelés nélkül – nyugalomban hagytuk a csontosodó implantátumokat.

Három hónap letelte után a puha gumi helyére beépítjük a végleges fém házakat, s munkánk elkészült.

Kivehető fogsorát szeretné mini implantátummal stabilizálni?

Forduljon hozzánk bizalommal!

Kérdés vagy bejelentkezés esetén kérjük töltse ki az alábbi űrlapot és felvesszük Önnel a kapcsolatot.

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram