A CORVIN MOZI MELLETT

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Drag a button, link, or anything else into the icon box to place it below the text. Lorem ipsum dolor sit amet elit.

Régi koronák cseréje cirkon koronákra és gyulladás megszüntetése gyökércsúcs eltávolítással, mikroszkópos nagyításban – komplex esetbemutatás

Kezdőlap » Blog » Régi koronák cseréje cirkon koronákra és gyulladás megszüntetése gyökércsúcs eltávolítással, mikroszkópos nagyításban – komplex esetbemutatás
Rendelési idő:
Hétfő - Csütörtök: 09:00 - 19:00
Péntek: 09:00-17:00
Budapest, VIII. kerület Corvin köz 4.
Facebook Pagelike Widget

Páciensünk az állapotfelmérés során jelezte, hogy szeretne szép, új, felső fogakat. Fájdalomra nem panaszkodott, de kényelmetlen volt számára a meglévő régi fogpótlás.

Kiindulási helyzet:

  • kényelmetlen, elálló szélű, régi fogpótlás
  • nem szép mosoly
  • szuvasodás a koronák alatti területen

Régi fogpótlás cseréje során is a legjobb, ha saját fogon rögzül az új, ezért a fogak egészsége semmiképp sem elhanyagolható!

Ezért benéztünk a meglévő fogpótlás alá:

A röntgenfelvételen látszott, hogy a korona csere mellett gyökérkezelésre is szükség lesz. Ezen kívül, egyes fogak megmentése érdekében a gyulladás csontból történő eltávolítása után gyökércsúcs eltávolítást is kell végeznünk.

A gyökércsúcsok eltávolítás előtt és után. Az előtte képen sötét foltként látszódnak a gyulladások a fogak gyökereinél, az utána képen pedig a gyógyult gyökércsúcsi területek. Megmentettük a fogakat!

A gyökérkezelés és a későbbi munkák is mikroszkópos nagyításban készültek.

A mikroszkópos gyökérkezelés előnyeiről itt olvashat bővebben!

A foggyökerek egészségének helyreállítását követően koronahosszabbítást végeztünk azért, hogy a leendő cirkonkoronáknak jusson megfelelő hely.

A lenyomatvételt követően a koronákat fogtechnikus mester tervezte meg számítógépen és  készítette el CAD/CAM technológiával:

CAD/CAM technológiával készült cirkonkoronák. Olyan szépek lettek, hogy lefotóztuk őket!

A megfelelő gyógyulási időre páciensünk fogait ideiglenes koronákkal láttuk el, hogy ne maradjon fog nélkül. Miután röntgenfelvételen is megbizonyosodtunk arról, hogy egészséges fogakra kerülnek a koronák, megtörténhetett azok rögzítése.

Előtte és utána: a régi koronákat cirkonkoronákra cseréltük!

A végeredménnyel páciensünk és mi is elégedettek voltunk: élethű, minőségi fogpótlásokat készíthettünk mikroszkópos nagyításban, melyek alatt a fogak biztosan egészségesek!

Megfelelő gondozás mellett sok-sok évig egészséges lesz ez a bájos mosoly! ?

Eredmény:

  • élethű,
  • tartós fogpótlás
  • egészséges fogak

Kérdése merült fel? Érdeklik a kezelések? Az alábbi űrlapon felveheti velünk a kapcsolatot:

A weboldalon látható anyagok a rendelő szellemi tulajdonát képezik, ezeknek a felhasználása engedélyköteles.

Budapesten a Corvin közben
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram