A CORVIN MOZI MELLETT

Cím:

Rendelő: Budapest, VIII. Corvin köz 4.

Régi, fekete amalgámtömések cseréje fogszínű betétre

Az amalgámtömések ideje mára lejárt. A régen készült, nehézfémet tartalmazó tömések széle már sokszor eláll (ahogy a képen is látható), a baktériumok pedig másodlagos szuvasodást okoznak a fog mély rétegeiben. Önnek van még amalgámtömése?

Páciensünk érzékeny fogával fordult rendelőnkhöz. A szájvizsgálatkor fény derült az alászuvasodásra, mind a barázda felőli oldalon, mind a tömés fala mentén. Emiatt, a későbbi erős fájdalom megelőzése érdekében a két fogban lévő amalgámtöméseket cserélni kellett.

Szerencsére a szuvasság nem érte el a fogak gyökerét, ezért nem volt szükség gyökérkezelésre. A mikroszkópot a fogak előkészítésénél is előszeretettel alkalmazzuk, mert az akár 40-szeres nagyítás miatt sokkal nagyobban, részletesebben láthatjuk a fogat. A szuvas területek kitisztítása közben látszott, hogy a fogtömés nem lesz elegendő a fog védelmére, ezért fogorvos kollégánk inlay/onlay betétek készítését javasolta.

A szuvas területek tisztítása után lenyomatot vettünk, amit elküldtünk fogtechnikushoz. A betétek elkészülési idejére ideiglenes töméssel óvtuk a fogat. Egy hét alatt elkészültek a betétek, melyek színe a többi foggal harmonizál, formája pedig követi páciensünk fogainak természetes alakját. (lsd előtte-utána kép)

A betét kialakításakor munkatársainkkal ügyelünk arra, hogy a fog természetes hatású legyen, a barázdákat kialakítjuk és enyhén megfestjük, hogy minél élethűbb eredményt kapjunk.

A munka végeztével nemsokára páciensünk fogérzékenysége megszűnt, és nem kell aggódnia a nehézfémtartalmú amalgámtömései miatt sem!

Tetszik a végeredmény?

Tekintse meg a többi esetbemutatásunkat is!